ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διοικητής παν. νοσ. Αλεξανδρούπολης: Σταθμός η απόφαση για το χρηματισμό του γιατρού

Και η διοίκηση του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, καταδικάζει το περιστατικό χρηματισμού του γιατρού που υπηρετούσε στο νοσηλευτήριο, ο οποίος τελικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών.

Διοικητής παν. νοσ. Αλεξανδρούπολης: Σταθμός η απόφαση για το χρηματισμό του γιατρού

Η διοίκηση, χαρακτηρίζει την δικαστική απόφαση σταθμό στην προσπάθεια για την πάταξη της εκμετάλλευσης του πόνου και της αγωνίας των ασθενών, σημειώνοντας ακόμη, πως «όλες οι ιατρικές πράξεις που γίνονται εντός του νοσοκομείου είναι δωρεάν σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του διοικητή κ. Δημήτρη Αδαμίδη έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσίευμα της 2/12/2017 σε δημόσια συνεδρίασή του το Τριμελές Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε την καταδίκη σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή του Πανεπιστημιακού Γιατρού του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, ο οποίος τον Οκτώβριο είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για χρηματισμό (φακελάκι).

Το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό του γιατρού ότι δήθεν τα χρήματα που έλαβε ήταν η αμοιβή του για τις ιατρικές επισκέψεις που θα ακολουθούσαν την εγχείρηση. Όλες οι ιατρικές πράξεις που γίνονται εντός του νοσοκομείου είναι δωρεάν σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους.

Η απόφαση αυτή αποτελεί σταθμό στην προσπάθεια για την πάταξη της εκμετάλλευσης του πόνου και της αγωνίας των ασθενών.

Ακούγονται πολλά ψευδή επιχειρήματα όπως: α) η εγχείρηση είναι δωρεάν αλλά η μετεγχειρητική παρακολούθηση κοστίζει και γίνεται στο ιδιωτικό ιατρείο, ενώ το νοσοκομείο, και μπορεί και υποχρεούται να παρακολουθήσει μετεγχειρητικά όλους τους χειρουργημένους ασθενείς β) η εγχείρηση δωρεάν, αλλά τα υλικά κοστίζουν ή εγώ θα σου φέρω καλύτερα υλικά από το εξωτερικό, ενώ ΟΛΑ τα υλικά παρέχονται δωρεάν από το νοσοκομείο και η ποιότητά τους εξασφαλίζεται μέσα από συνεχείς ελέγχους των αρμόδιων επιτροπών γ) επείγει η εγχείρηση αλλά η σειρά σου θα αργήσει 1 χρόνο, ενώ στη λίστα χειρουργείου τα σοβαρά περιστατικά έχουν απόλυτη προτεραιότητα.

Μην τα πιστεύετε, ας συμβάλλουμε όλοι στην πάταξη της διαφθοράς ενημερώνοντας την αστυνομία. Το Υπουργείο Υγείας και ο Διοικητής εγγυώνται α) την έγκαιρη ασφαλή αντιμετώπιση του προβλήματος υγείας του καταγγέλοντος από τίμιους γιατρούς που δεν χρηματίζονται και β) την ποινική και πειθαρχική δίωξη των γιατρών που χρηματίζονται».

Διαβάστε ακόμη:

Ένοχος ο γιατρός με το φακελάκι από το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ