ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς παιδίατρο το Νοσοκομείο Φλώρινας

Χωρίς παιδίατρο έχει μείνει η παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Φλώρινας, προκαλώντας την έντονη ανησυχία των γονέων αλλά και της διοίκησης, καθώς τις επόμενες ημέρες στην περιοχή θα βρεθούν και πολλοί επισκέπτες.

Χωρίς παιδίατρο το Νοσοκομείο Φλώρινας

Όπως είπε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Φλώρινας ο προσωρινός διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Χιωτίδης, η έλλειψη παιδιάτρου σε ένα νοσοκομείο όπως της Φλώρινας, με τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά και τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, που κάνουν δύσκολη τη μετακίνηση των ασθενών ή των επισκεπτών και δη σε ένα επείγον πρόβλημα υγείας, είναι σοβαρή και ιδιαίτερα ανησυχητική.

Ο κ. Χιωτίδης επεσήμανε ότι «γίνονται προσπάθειες για να καλυφθεί το κενό με γιατρούς από τα όμορα νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας έως ότου προσληφθούν επικουρικοί γιατροί και επαναπροκηρυχθεί η θέση παιδιάτρου, καθώς η τελευταία προκήρυξη βγήκε άγονη και παρόλο που υπήρχε ενδιαφέρον, τελικά προτίμησαν να μην έρθουν».

Υπογράμμισε δε, πως εάν δεν βρεθεί έστω αυτή η προσωρινή λύση, η διοίκηση του Νοσοκομείου θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία της παιδιατρικής κλινικής.

Όσο για τα έκτακτα και επείγοντα παιδιατρικά περιστατικά, ο κ. Χιωτίδης σημείωσε ότι θα αντιμετωπίζονται από τους παθολόγους του νοσοκομείου.

Ο κ. Χιωτίδης αναφέρθηκε τέλος στην έγκριση πρόσληψης ενός χειρουργού και ορθοπεδικού για τη στελέχωση της χειρουργικής και της ορθοπεδικής κλινικής που και αυτές υπολειτουργούσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ