ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΔΕΔΥ: Διαμορφώνεται το νομικό πλαίσιο για το σταδιακό κλείσιμο του «Αμαλία Φλέμιγκ»

Την αντίθεσή της στις προωθούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων και υπηρεσιών των νοσοκομείων «Σισμανόγλειο», «Αμαλία Φλέμιγκ» και «Παίδων Πεντέλης», μέσω ενιαίου οργανισμού, εκφράζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

ΑΔΕΔΥ: Διαμορφώνεται το νομικό πλαίσιο για το σταδιακό κλείσιμο του «Αμαλία Φλέμιγκ»

Σύμφωνα με την ΑΔΕΔΥ, ο ενιαίος οργανισμός τον οποίο προωθεί η διοίκηση των διασυνδεδεμένων νοσοκομείων καθώς και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, διαμορφώνει το νομικό πλαίσιο για τη σταδιακή κατάργηση και το κλείσιμο του «Αμαλία Φλέμιγκ» και δημιουργεί συνθήκες περαιτέρω συρρίκνωσης και υποβάθμισης για το Σισμανόγλειο και το Παίδων Πεντέλης.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ θεωρεί αναγκαία τη στήριξη και ανάπτυξη των τριών νοσοκομείων με πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων μόνιμων θέσεων γιατρών, νοσηλευτών, τεχνολόγων, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού. Οι ελλείψεις στο ανθρώπινο δυναμικό των νοσοκομείων είναι μεγάλες με συνέπεια το υπάρχον προσωπικό να βιώνει την εντατικοποίηση της εργασίας και την εξουθένωσή του, προσθέτει.

Τέλος, τονίζει ότι στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στα τρία νοσοκομεία οι οποίοι διεκδικούν τη διεύρυνση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, με το προσωπικό και τη χρηματοδότηση που απαιτείται, για νοσοκομεία που θα λειτουργούν διατηρώντας την αυτοτέλειά τους και θα καλύπτουν τις ανάγκες των κατοίκων του Βορειοανατολικού τομέα της Αττικής.

Διαβάστε ακόμη:

Οικονόμου & Φωτήλας: Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει πλεόνασμα και όχι σεντόνια στο Σισμανόγλειο;

ΕΙΝΑΠ: Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα των γιατρών στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ