ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εξαγορά των Διαγνωστικών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ από την Affidea Ευρωιατρική

Ο χώρος της υγείας, για μια ακόμα φορά, βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεγάλων διεθνών Ομίλων.

Εξαγορά των Διαγνωστικών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ από την Affidea Ευρωιατρική

Τελευταία εξέλιξη μια σημαντική εξαγορά η οποία ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες. Ο μεγαλύτερος πανευρωπαϊκά Όμιλος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Αffidea προέβη στην εξαγορά των διαγνωστικών κέντρων του Ομίλου ΥΓΕΙΑ.

Η εξαγορά αυτή αποτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός στον χώρο της υγείας, καθώς πιστοποιεί το συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του Ομίλου για την Ελλάδα. Η Αffidea είναι ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους πανευρωπαϊκά, με παρουσία σε 16 χώρες. Τα τελευταία χρόνια ο Όμιλος έχει εισέλθει στην Ελλάδα και έχει προχωρήσει σε μεγάλες επενδύσεις σε σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, σε αναβάθμιση κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά κυρίως σε εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, όπως ιατρούς χειριστές ιατρικού εξοπλισμού και διοικητικού προσωπικού. Η επικύρωση αυτής της συμφωνίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική αγορά, αλλά και της μητρικής προς την ανάπτυξη και λειτουργία της ελληνικής θυγατρικής της.

Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης και Μνημόνιο Συνεργασίας για την ιδιωτική ασφαλιστική αγορά της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, το οποίο εδραιώνει και εξελίσσει τη σχέση μεταξύ των δύο Ομίλων, η οποία εγκαινιάστηκε με τη συνεργασία τους στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων της Εθνικής Ασφαλιστικής, τον Ιανουάριο του 2017. Με την ολοκλήρωση της εξαγοράς, διευρύνεται η συνεργασία μεταξύ των δύο Ομίλων και τους δίνεται η δυνατότητα να εστιάσουν ο καθένας αποκλειστικά στο πεδίο εξειδίκευσής του, που είναι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για την Affidea Ευρωιατρική και η Δευτεροβάθμια Περίθαλψη για τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Affidea Ευρωιατρική, κ. Θεόδωρο Καρούτζο, η εξαγορά αποτελεί μέρος του στρατηγικού σχεδιασμού της εταιρείας για την καθιέρωση του Ομίλου στον χώρο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ από την πλευρά του έχει τη δυνατότητα να εστιάσει στον κατεξοχήν τομέα δραστηριοποίησής του, αυτόν της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, με βάση τη δήλωση του Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, κ. Ανδρέα Καρταπάνη.

Ο τομέας της υγείας αποτελεί έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για τα επόμενα έτη. Η ραγδαία ανάπτυξη των διεθνών προτύπων πιστοποίησης για τις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης και η εναρμόνιση του κλάδου υγείας στην Ελλάδα με αυτούς, αποτελούν το μεγάλο στοίχημα για τον κλάδο αυτόν της οικονομίας. Ο χώρος δε επεκτείνει τις συνεργασίες του με την ασφαλιστική αγορά για τη δημιουργία εξειδικευμένων προϊόντων και υπηρεσιών. Η τάση αυτή κάνει ολοένα και εντονότερη την εμφάνισή της στις αναπτυγμένες χώρες, αλλά και στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική είναι και η αντίστοιχη συνεργασία της Affidea Ευρωιατρική και του Ομίλου ΥΓΕΙΑ με την Εθνική Ασφαλιστική.

Η Ελλάδα, με το μεγάλο σε αριθμό αλλά και άρτια καταρτισμένο ιατρικό προσωπικό της, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα αναπτυξης στον τομέα των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ