ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ξυλοδαρμό γιατρού στο «Λαϊκό» καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Άλλη μία καταγγελία για βιαιοπραγία κατά γιατρού ήρθε στο φως της δημοσιότητας μέσω επιστολής της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προς το Δ.Σ. του Λαϊκού Νοσοκομείου.

Ξυλοδαρμό γιατρού στο «Λαϊκό» καταγγέλλει η ΕΙΝΑΠ

Συγκεκριμένα η ΕΙΝΑΠ κάνει αναφορά για άσκηση βίας κατά γιατρού την ώρα της εφημερίας του. Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε, ασθενής που νοσηλευόταν ήδη σε κλινική του νοσοκομείου επιτέθηκε σε επικουρικό γιατρό στο Τμήμα Επειγόντων.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΙΝΑΠ:

«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ έλαβε καταγγελία συναδέλφου με αρ. πρωτοκόλλου 490/11-1-18 για άσκηση βίας από ασθενή στα επείγοντα παθολογικά ιατρεία, σε ημέρα γενικής εφημερίας. Τα γεγονότα αυτά είναι συχνά και επαναλαμβανόμενα σε πολλά νοσοκομεία.

Σας ζητάμε να διερευνηθεί επειγόντως το περιστατικό, να προχωρήσει η διαδικασία διαλεύκανσης του συμβάντος, καθώς και να προστατεύσετε το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό, από αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα που συμβαίνουν».

Καταδικάζει το συμβάν το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων

Με δική του ανακοίνωση, και το Δ.Σ. του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Λαϊκό» καταδικάζει τη βίαιη επίθεση με γροθιά εκ μέρους συνοδού ασθενή κατά του επικουρικού γιατρού του νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων έχει ως εξής:

«Το Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων του Γ.Ν.Α. ΛΑΪΚΟ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε ο Επικουρικός Ιατρός κ.Σ.Β κατά τη διάρκεια της εφημερίας της 10/1/2018, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση στον εν λόγω συνάδελφο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα ανάλογων περιστατικών βίας κατά των Λειτουργών της Υγείας στο χώρο των Δημόσιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, τα οποία πληθαίνουν επικίνδυνα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Δηλώνουμε δε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση ότι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Α ΛΑΪΚΟ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους συμπολίτες μας, όπως ακριβώς επιτάσσει η ιστορία του Νοσοκομείου μας, που συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα και αξιολογότερα της χώρας, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε στην εργασιακή μας καθημερινότητα λόγω της μεγάλης υποστελέχωσης, καθώς και άλλων σημαντικών προβλημάτων απόρροια των μνημονιακών προϋπολογισμών και της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Υγείας. Κλείνοντας, καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες νομικές διαδικασίες προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη για το συγκεκριμένο περιστατικό και παράλληλα να εντείνει τις ενέργειές της για την επαρκή και ουσιαστική φύλαξη όλων των χώρων του Νοσοκομείου μας προκειμένου να αντιμετωπίζονται εν τη γενέσει τους ανάλογα περιστατικά βίας κατά των εργαζομένων».