ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καρκίνος ενδομητρίου: Λαπαροσκοπική υστερεκτομή & ανίχνευση του φρουρού λεμφαδένα

Σε λαπαροσκοπική υστερεκτομή και διεγχειρητική ανίχνευση του φρουρού λεμφαδένα (SLN biopsy) με τη χρήση τελευταίας τεχνολογίας κάμερας (NIR/ICG), υποβλήθηκε ασθενής με καρκίνο του ενδομητρίου στην κλινική ΡΕΑ.

Καρκίνος ενδομητρίου: Λαπαροσκοπική υστερεκτομή & ανίχνευση του φρουρού λεμφαδένα

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από το Γυναικολόγο Ογκολόγο κ. Νίκο Ακρίβο, διήρκησε περίπου 2 ώρες και ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία με την ασθενή να παίρνει εξιτήριο έχουσα καλώς την επομένη του χειρουργείου.

Ο καρκίνος του ενδομητρίου είναι μετά από τον καρκίνο του μαστού η πιο συχνή γυναικολογική κακοήθης νεοπλασία και οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν νόσο αρχικού σταδίου.

Η λαπαροσκοπική προσέγγιση προσφέρει στις ασθενείς μας μεγαλύτερη χειρουργική ασφάλεια, λιγότερες επιπλοκές, ταχύτερη επιστροφή στο σπίτι και την εργασία ενώ ταυτόχρονα εγγυάται το ογκολογικό αποτέλεσμα όπως προκύπτει από μεγάλες πολυκεντρικές μελέτες (LAP-2). Επιπλέον με τη χρήση της ειδικής χρωστικής ICG θα μπορούμε ενδεχομένως στο μέλλον να εντοπίζουμε το φρουρό λεμφαδένα με μεγάλη ακρίβεια με σκοπό τη μείωση της νοσηρότητας που μπορεί να προκύπτει από μία συστηματική λεμφαδενεκτομή.

Διαβάστε ακόμη:

Καρκίνος ενδομητρίου: Χειρουργείο με το Σύστημα Da Vinci με χρήση χρώματος στο Υγεία

Καρκίνος ενδομητρίου: Νέα χειρουργική αντιμετώπιση υπόσχεται καλύτερα αποτελέσματα