ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tο Make-A-Wish εκπλήρωσε περισσότερες από 200 ευχές παιδιών το 2017

Ένα συγκινητικό ρεκόρ ανακοινώνει η ομάδα εθελοντών και εργαζομένων του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε.

Tο Make-A-Wish εκπλήρωσε περισσότερες από 200 ευχές παιδιών το 2017

Για πρώτη φορά μετά από 21 χρόνια στην ιστορία του Οργανισμού στην Ελλάδα, εκπληρώθηκαν 214 Ευχές, εκ των οποίων οι 200 ήταν Ευχές παιδιών που έχουν νοσηλευτεί στην Ελλάδα, ενώ οι 14 αφορούσαν παιδιά του εξωτερικού, που το όνειρό τους ήταν σχετικό με τη χώρα μας. Αυτές οι ευχές είναι μέρος των 1.867 ευχών που έχει πραγματοποιήσει ο Οργανισμός από την ίδρυσή του.

Περισσότερες από 160 εταιρείες και περισσότεροι από 1.100 ιδιώτες συνέβαλαν στην επίτευξη του στόχου αυτού συνεισφέροντας σε είδος ή και σε δωρεές, ώστε να μπορέσουν να υλοποιηθούν με μοναδικό τρόπο οι μεταμορφωτικές αυτές εμπειρίες των παιδιών.

«Πολύ σκληρή προσπάθεια και όραμα, είναι τα δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Οργανισμό μας, στα οποία οφείλεται αυτή η επιτυχία. Όταν αναλογίζομαι πως στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς, κάθε 40 ώρες εκπληρωνόταν το όνειρο ενός παιδιού που μάχεται για τη ζωή του, αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια για την ομάδα μας. Το ευχαριστώ είναι πολύ λίγο προς τους 300 εθελοντές και 14 εργαζομένους μας.», δήλωσε η διευθύντρια του Οργανισμού κυρία Σάντρα Ζαφειρακοπούλου.

Προκειμένου να εκπληρωθούν αυτές οι 214 ευχές παιδιών, απαιτήθηκαν περισσότερες από 25.000 ώρες εθελοντικής και μη εργασίας και 445 συναντήσεις με οικογένειες και παιδιά Ευχής.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στο «Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός» σε μία εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό θα γίνει λεπτομερής απολογισμός του 2017, αλλά και απονομή βραβείων σε όσους έγιναν μέλος της μεγάλης οικογένειας του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος, συμμεριζόμενοι τον ιερό σκοπό του.

Σχετικά με το Make- a- Wish

Το Make-A-Wish εκπληρώνει ευχές που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και δεσμευόμαστε να εκπληρώνουμε την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια μας. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Με έδρα το Φοίνιξ της Αριζόνα, το Make-A-Wish είναι ο κορυφαίος οργανισμός εκπλήρωσης ευχών στον κόσμο, που απευθύνεται σε παιδιά στην Ελλάδα και σε 50 ακόμη χώρες παγκοσμίως. Ενωμένοι όλοι μαζί, γενναιόδωροι χορηγοί, υποστηρικτές, οι εργαζόμενοι και οι 300 εθελοντές μας σε όλη τη χώρα, εκπληρώνουμε κατά μέσο όρο μια ευχή κάθε 40 ώρες. Από το 1996, που ιδρύθηκε, το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) έχει εκπληρώσει περισσότερες από 1.867 ευχές, 200 εκ ων οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2017.

Αχιλλέας 8 Εύχομαι να αποκτήσω ένα δωμάτιο φάρμα