ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Iατρικό Π. Φαλήρου: Σημαντική ημερίδα με θέμα «Ήπαρ και Υγεία»

Iατρικό Π. Φαλήρου: Σημαντική ημερίδα με θέμα «Ήπαρ και Υγεία»

Ημερίδα με θέμα «Ήπαρ και Υγεία», διοργάνωσε το Γαστρεντερολογικό - Ηπατολογικό Τμήμα του Ιατρικού Π. Φαλήρου.

Η κυρία Φωτεινή Λαούδη, Διευθύντρια του Τμήματος ήταν η Πρόεδρος της ημερίδας, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τόσο ιατροί και επαγγελματίες υγείας όσο και απλοί πολίτες, παρουσία του Δημάρχου Π. Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη.

Στην ημερίδα συμμετείχαν με επιστημονικές ομιλίες (κατά σειρά εμφάνισης) οι ιατροί του Ιατρικού Π. Φαλήρου κ.κ.: Σωτήριος Γεωργόπουλος, Γαστρεντερολόγος, Διευθυντής Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Νικόλαος Ζαμπιαδάκης, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Κωνσταντίνος Ζωγράφος, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Ηλίας Ξηρουχάκης, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Μενέλαος Καλογερής, Ακτινολόγος, Διευθυντής Τμήματος Ιατρικών Απεικονίσεων, Επιστημονικός Διευθυντής, Παναγιώτης Χριστοφορίδης, Γαστρεντερολόγος, Συνεργάτης, Σπυρίδων Αποστόλου, Ψυχίατρος, Συνεργάτης, Φωτεινή Λαούδη, Γαστρεντερολόγος, Διευθύντρια Γαστρεντερολογικού Τμήματος, Ιωάννης Ντούπης, Παθολόγος – Διαβητολόγος, Διευθυντής Διαβητολογικού Τμήματος.

Έμπειροι και εξειδικευμένοι ιατροί επικεντρώθηκαν κυρίως στις ηπατικές παθήσεις καθώς και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους και ανέδειξαν μία σειρά από σημαντικά θέματα:

Ο προληπτικός έλεγχος (αιματολογικός και απεικονιστικός) είναι απαραίτητος και μπορεί να προλάβει «κρυφές» ασθένειες του ήπατος, που επιβαρύνουν το σύστημα υγείας.

Σημαντικό ποσοστό των ατόμων με χρόνια ηπατίτιδα Β μπορεί να θεραπευθεί, ενώ η ηπατίτιδα C με νεότερης γενιάς φάρμακα ιάται, αρκεί ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί στον ειδικό και σε οργανωμένο κέντρο.

Είναι αξιοσημείωτο ότι οι συχνότερες παθήσεις του ήπατος (ιογενείς ηπατίτιδες, αλκοολική νόσος του ήπατος, μη αλκοολική στεατοηπατίτις, φαρμακευτική ηπατοπάθεια, αυτοάνοσα σύνδρομα) δεν εκδηλώνονται με κλινική συμπτωματολογία και διαδράμουν κρυφά, ιδιαίτερα σε πρώιμα στάδια.

Η αλκοολική ηπατοπάθεια και η παχυσαρκία έχουν την αιτία τους στην διαταραγμένη ψυχολογία και οι ασθενείς πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με το πραγματικό τους πρόβλημα.

Η σωστή διατροφή, η άσκηση αλλά και η ενδοσκοπική αντιμετώπιση ή το βαριατρικό χειρουργείο θα πρέπει να συμπληρώνουν μία καλή ψυχολογία. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και για το σακχαρώδη διαβήτη, που αποτελεί βασική αιτία της μη αλκοολικής ηπατοπάθειας. Χρειάζεται στενή παρακολούθηση και εγρήγορση στις ήπια υψηλές τιμές σακχάρου.

Τέλος, η χορήγηση βιταμινών και αντιοξειδωτικών για την προστασία του ήπατος πρέπει να γίνεται από ιατρούς και όχι από πηγές του Διαδικτύου.

Διαβάστε ακόμη:

Παγκόσμια Ημέρα Ηπατίτιδας: Ο φιλόδοξος στόχος εξάλειψης της νόσου & η δικαίωση των ασθενών

BEST OF NETWORK

«Βρέχει» λεφτά από την επόμενη εβδομάδα: Πότε πληρώνονται επιδόματα, συντάξεις και αποζημιώσεις

«Κλείδωσε» η απόφαση των λοιμωξιολόγων - Τι θα γίνει με σχολεία, πρακτορεία ΟΠΑΠ και λαχειοπώλες

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε λήγει η προθεσμία για τις αναστολές Ιανουαρίου - Οι πληρωμές

Μπεκατώρου: Ξέσπασμα της τότε 11χρονης αθλήτριας - «Ήταν βιασμός με όλο το νόημα» (video)

Στο τραπέζι ένα νέο βελτιωμένο σχέδιο ρύθμισης των χρεών της πανδημίας - Οι 120 δόσεις

Survivor Spoiler 21/1: Αποχωρεί οικειοθελώς η Ανθή Σαλαγκούδη; (Vid)

Αύξηση στρατιωτικής θητείας: Ποιοι θα κάνουν 12 μήνες, ποιοι εξαιρούνται - Από πότε θα ισχύει

Αναδρομικά κληρονόμων: Πότε θα δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους οι δικαιούχοι

Χαλάρωση περιορισμών: Δεν βιάζονται κυβέρνηση και ειδικοί για ανοίγματα – Πάει πίσω η εστίαση

Ανθή Σαλαγκούδη: Σε βίντεο του 2018 είχε προβλέψει τη συμμετοχής της στο Survivor; (vid)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Άρθρο - «βόμβα» από τους «Times» - Σενάριο για οριστική ακύρωση (photos)