ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φαρμακευτική Κάνναβη: 4 υπουργοί παρουσιάζουν το σ/ν για την παραγωγή προϊόντων

Κοινή συνέντευξη τύπου για το νομοσχέδιο που αφορά στην παραγωγή τελικών προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης θα παραχωρήσουν σήμερα το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ τέσσερις υπουργοί, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Φαρμακευτική Κάνναβη: 4 υπουργοί παρουσιάζουν το σ/ν για την παραγωγή προϊόντων

Ειδικότερα, τη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του νομοσχεδίου που αφορά τις «Διατάξεις για την Παραγωγή Τελικών Προϊόντων Φαρμακευτικής Κάνναβης» θα παραχωρήσουν οι Υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής, Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του 1ου ορόφου της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Να θυμίσουμε, όπως τόνισε πρόσφατα μεταξύ άλλων ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου κατά την ομιλία του στην 1η Διεθνή Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα (από τις 12 έως τις 14 Ιανουαρίου, στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου - Tae Kwon Do) ασθενείς όλων των κατηγοριών, εκτιμάται γύρω στις 250.000, αναμένεται να ωφεληθούν μεσοπρόθεσμα από τα φάρμακα κάνναβης στην Ελλάδα.

Παράλληλα όπως επεσήμανε, επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ αναμένονται στη χώρα μας το επόμενο διάστημα, με τη δημιουργία 7.000 νέων θέσεων εργασίας σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις. Στην ύπαιθρο δε, οι θέσεις εργασίας για την καλλιέργεια του φυτού, υπολογίζεται πως θα ξεπεράσουν τις 2.000.

Η παγκόσμια αγορά της ιατρικής κάνναβης το 2015 άγγιξε τα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια και το 2025 αναμένεται να φτάσει τα 55,8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η αγορά των προϊόντων κανναβιδιόλης (CBD) που αφορά σε φάρμακα, τρόφιμα και συμπληρώματα διατροφής, αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 700% μέχρι το 2020, φτάνοντας τα 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια. Η παγκόσμια αγορά των τροφίμων από κάνναβη αποτιμάται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η αντίστοιχη ευρωπαϊκή στα 40 εκατομμύρια ευρώ και έχει σταθερά αυξητικές τάσεις τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε ακόμη:

Κούλογλου: Επενδύσεις εκατ. στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης & 7.000 θέσεις εργασίας



Ξανθός: Αναμένουμε τις εταιρείες που θα υποβάλλουν φακέλους για παραγωγή φαρμάκων από κάνναβη

Ιατρική κάνναβη: Πώς μπορούν να προμηθευτούν οι ασθενείς τα φαρμακευτικά σκευάσματα

Νόμος του κράτους η χρήση της κάνναβης για ιατρικούς λόγους