ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Πρωτοβουλία: Χορηγία 10.000$ για τους άστεγους της Αθήνας

Μία νέα χορηγία ύψους $ 10.000 στo Ithaca Laundry, η οποία δίνει τη δυνατότητα στην Ελληνική Πρωτοβουλία να υποστηρίξει έμμεσα τις συνθήκες ζωής των αστέγων της Αθήνας, ανακοινώνει το παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.

Ελληνική Πρωτοβουλία: Χορηγία 10.000$ για τους άστεγους της Αθήνας

Μέχρι σήμερα το Ithaca έχει ωφελήσει πάνω από 1000 ανθρώπους που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου.

Το Ithaca δημιουργήθηκε από 4 νέους Αθηναίους που αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια μονάδα κινητού πλυντηρίου για να εξασφαλίσουν στους αστέγους της Αθήνας καθαρά ρούχα. Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 3000 πλύσεις μέχρι σήμερα, το Ithaca Laundry έχει καταφέρει να προσφέρει στους αστέγους 18 τόνους καθαρών ρούχων.

Το όραμα του Ithaca είναι να αυξήσει την αξιοπρέπεια και τον αυτοσεβασμό ανθρώπων που βρίσκονται σε κατάσταση αστεγίας, και κυρίως να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους ανθρώπους αυτούς.

Η χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας θα επιτρέψει στο Ithaca να καλωσορίσει ένα ακόμη μέλος στην ομάδα της, του οποίου τα καθήκοντα θα περιλαμβάνουν την εξεύρεση πόρων. Μέσω της συνεργασίας της με την Ελληνική Πρωτοβουλία, το Ithaca θα έχει την ευκαιρία να παρέχει τις υπηρεσίες της σε περισσότερα σημεία, να εξυπηρετήσει περισσότερους ανθρώπους και να αναπτύξει το έργο της. Επίσης, με τη βοήθεια της Ελληνικής Πρωτοβουλίας το Ithaca στοχεύει στην εξεύρεση νέων στρατηγικών συνεργασιών και χρηματοδοτήσεων που θα επεκτείνουν τη δράση της.

Με την ευκαιρία του Προγράμματος, ο Μιχάλης Πρίντζος, Διευθυντής Προγραμμάτων της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, δηλώνει: «Η χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίας στο Ithaca αποτελεί συνέχεια της αφοσιωμένης προσπάθειας του οργανισμού μας στην ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων που έχουν πληγεί από την κρίση. Η Ελληνική Πρωτοβουλία επιδιώκει να αναδείξει οργανισμούς όπως το Ithaca, που καθημερινά βελτιώνουν σημαντικά τις συνθήκες ζωής εκατοντάδων συνανθρώπων μας, προσφέροντας απτά αποτελέσματα. Ιδέες όπως το Ithaca προσφέρουν απόλυτα αναγκαίες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Ο Θάνος Σπηλιόπουλος, Ιδρυτής και Διαχειριστής του Ithaca, δηλώνει: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που λαμβάνουμε την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας. Πρόκειται για μία ουσιαστική βοήθεια στο έργο μας, η οποία θα μας επιτρέψει να προσθέσουμε ένα νέο μέλος στην ομάδα μας και να αυξήσουμε τον κοινωνικό αντίκτυπο της οργάνωσης μας. Επίσης, η συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία αποτελεί αναγνώριση του έργου του Ithaca και ηθική ικανοποίηση για όλη την ομάδα μας”

Σχετικά με την Ελληνική Πρωτοβουλία

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ), είναι ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς, με αποστολή, την επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.
«Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας», τονίζουν οι επικεφαλής του Κινήματος.

Διαβάστε ακόμη:

Η Ελληνική Πρωτοβουλία χορηγεί το Πρόγραμμα Μποδοσάκη “Thought for Food”

Ελληνική Πρωτοβουλία: Νέα δωρεά στα Ελληνικά Παιδικά Χωριά SOS - Σίτιση σε 36 οικογένειες