ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας διοργανώνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) για την ενίσχυση της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες σε μονάδες αίματος των εθελοντών αιμοδοτών, κατοίκων και πολιτών.

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου

Η 27η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:

- Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018 κατά τις ώρες 9:00 - 13:30

- Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 κατά τις ώρες 14:00 - 19:30

Την αιμοληψία αναλαμβάνει κινητό συνεργείο του Νοσοκομείου Φλέμινγκ, το οποίο αποτελείται από επιστημονικό προσωπικό, διασφαλίζοντας την τήρηση των υγειονομικών κανονισμών για την προστασία των αιμοδοτών.

Τα μέλη της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος εφοδιάζονται με κάρτα εθελοντή αιμοδότη του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας. Με την κάρτα αυτή το μέλος εξασφαλίζει σε περίπτωση ανάγκης μονάδες αίματος για τον ίδιο ή τους συγγενείς του.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης επισημαίνει τη μεγάλη ανάγκη που υπάρχει σε αίμα και απευθύνει κάλεσμα ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών με τη συμμετοχή τους στην 27η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου.

«Συνεχίζουμε τον αγώνα και προσκαλούμε όλους τους συμπολίτες να γίνουν εθελοντές ζωής, ώστε να μπορούμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση σε αίμα. Η προσφορά κάθε εθελοντή αιμοδότη είναι πολύτιμη, κάθε φιάλη αίματος είναι πολύτιμη, γιατί το αίμα μόνο προσφέρεται. Δίνοντας λίγο από το χρόνο μας, προσφέρουμε την ελπίδα και τη ζωή σ’ έναν συνάνθρωπό μας. Καθένας μας μπορεί να βρεθεί σε αυτή την ανάγκη. Και είναι "ζήτημα ζωής", η Δημοτική Τράπεζα Αίματος μέσα από την προσφορά μας να μπορεί να παρέχει το πολύτιμο αυτό αγαθό της ζωής σε όσους το έχουν ανάγκη».

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες κατά την προσέλευσή τους στο Δημαρχείο να έχουν μαζί τους την Αστυνομική Ταυτότητα και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α.