ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική διεθνής βράβευση για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Σημαντική διεθνής βράβευση για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Κορυφαία στιγμή και μοναδική εμπειρία που ήρθε να επισφραγίσει τα 27 χρόνια από την ίδρυση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, αποτέλεσε η βράβευση της ΕΟΘΑ, με το Διεθνές Βραβείο Θαλασσαιμίας, μετά την ανάδειξή της ως νικήτρια του “Sultan Bin Khalifa International Thalassemia Award” στην κατηγορία «Thalassemia Society of Excellence».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής του «2ου Παναραβικού Συνεδρίου για τη Θαλασσαιμία & τις Αιμοσφαιρινοπάθειες του 8ου Αιματολογικού Συνεδρίου Εμιράτων» στις 12-14 Απριλίου στο Άμπου Ντάμπι, πρωτεύουσα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γενικής Γραμματείας του Sultan Bin Khalifa, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος -επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΘΑ- οι οποίοι μετέβησαν για την απονομή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές βραβείο 2018, το οποίο πλέον ανήκει στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, περιλαμβάνει ένα ενθύμιο, ένα πιστοποιητικό και ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για τις δράσεις της ΕΟΘΑ.

Το Διεθνές Βραβείο Θαλασσαιμίας «Sultan Bin Khalifa» το οποίο απονέμεται σε οργανώσεις, ιδιώτες και ιδρύματα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, φέτος απονεμήθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας με στόχο να αναδείξει σε διεθνές επίπεδο το έργο που επιτελεί και να στηρίξει τις ουσιαστικές, πρωτοπόρες και διαχρονικές της προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με θαλασσαιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος, «Αυτή η βράβευση από τον Σεΐχη Sultan Bin Khalifa Zayed Al Nahyan, είναι ύψιστη τιμή για μας και μεγάλη αναγνώριση για όλα όσα έχουμε καταφέρει με αγώνες, με υπομονή με επιμονή και με πίστη στο τελικό μας αποτέλεσμα που στο επίκεντρο του, έχουμε τον πάσχοντα και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, αλλά ταυτόχρονα αυτή η μεγάλη βράβευση για την Ομοσπονδία μας είναι και μέγιστη ατομική και συλλογική ευθύνη όχι μόνο για το διοικητικό μας συμβούλιο αλλά και όλους τους πάσχοντες για να συνεχίσουμε με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα για ένα καλύτερο αύριο που μας αξίζει και που μπορούμε τελικά να πετύχουμε. Η βράβευση αυτή όμως στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ελληνική Πολιτεία να σκύψει, να αφουγκρασθεί και να δώσει λύσεις σε πάγια προβλήματα των θαλασσαιμικών ασθενών».

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς το H. H. Sheikh Sultan Bin Khalifa Al Nahyan (Φιλανθρωπικό & Επιστημονικό Ίδρυμα), το οποίο την τίμησε με την επιλογή του για την απονομή του Βραβείου “Sultan Bin Khalifa International Thalassemia Award – Thalassemia Society of Excellence”, καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας για την ουσιαστική συμβολή της στην επιβράβευση αυτή.

vraveio Omospondia Thalassimias

Διαβάστε ακόμη:

Λιγοστεύουν επικίνδυνα τα αποθέματα αίματος: Έκκληση από την Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

 

Και η Β. Ελλάδα αποκτά Κέντρο Αιμοδοσίας - Τα ερωτηματικά όμως για τις αιμοδοσίες παραμένουν...

ΕΚΕΑ: Κεντρικοποιείται το σύστημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας από την 1η Νοεμβρίου

ΕΚΕΑ: Η Ελλάδα είναι διεθνώς η πρώτη χώρα στη συλλογή αίματος ανά πληθυσμό

ΕΙΝΑΠ: Να ανοίξουν όλες οι αιμοδοσίες που είναι κλειστές τα τελευταία χρόνια

Στην Εξεταστική Επιτροπή για την υγεία και η υπόθεση του εργοστασίου Πλάσματος

BEST OF NETWORK

PlusQueen