ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μηνιγγίτιδα: 9 συνολικά κρούσματα, 3 την τελευταία εβδομάδα

Σε 9 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα Μηνιγγίτιδας από την αρχή της χρονιάς, ενώ τα τρία καταγράφηκαν μόλις την τελευταία εβδομάδα.

Μηνιγγίτιδα: 9 συνολικά κρούσματα, 3 την τελευταία εβδομάδα

Συγκεκριμένα, λίγες μόνο ημέρες μετά το κρούσμα Μηνιγγίτιδας που σημειώθηκε στην Τρίπολη με ένα 13χρονο παιδί, δύο ακόμη παιδιά νόσησαν από μηνιγγίτιδα στην Κρήτη και νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων από τις αρχές της εβδομάδας.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 4 και 10 ετών εισήχθησαν την Δευτέρα στο Νοσοκομείο Χανίων, όπου λαμβάνουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη από τους θεράποντες ιατρούς. Τα παιδιά φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία στα Χανιά, γεγονός που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι η μηνιγγίτιδα είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους που εκδηλώνεται με συμπτώματα που προσομοιάζουν, ειδικά στο αρχικό στάδιο, συμπτώματα της εποχικής γρίπης, εξελίσσεται ραγδαία εντός 24ωρών και εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή μακροχρόνιες αναπηρίες.

O μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη από την νόσο της Μηνιγγίτιδας, είναι ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων.

Διαβάστε ακόμη

Μηνιγγίτιδα: Με 7 κρούσματα από την αρχή του έτους, ειδικοί και γονείς ανησυχούν

Παγκόσμια Ημέρα Μηνιγγίτιδας: Ο εμβολιασμός μπορεί να προλάβει τον θάνατο ή μια ισόβια αναπηρία