ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ωνάσειο: Υπερσύγχρονο καρδιοαγγειογραφικό σύστημα στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Εγκαινιάστηκε την Τρίτη η νέα αναβαθμισμένη αίθουσα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου.

Ωνάσειο: Υπερσύγχρονο καρδιοαγγειογραφικό σύστημα στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο

Το πλέον σύγχρονο ψηφιακό καρδιοαγγειογραφικό σύστημα οροφής Philips Azurion, μοναδικό στην Ελλάδα, δίνει τη δυνατότητα διενέργειας νέων τεχνικών σε τρεις διαστάσεις (3D), καρδιολογική χαρτογράφηση και πλοήγηση (Dynamic Coronary Roadmap) και μείωση του συνολικού χρόνου εξέτασης (balloons, stents) με χρήση του προγράμματος StentBoost Live.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός του είναι καθοδηγούμενης θεραπείας μέσω εικόνας (image guided therapy) η οποία επιτρέπει την εύκολη και αποτελεσματική διενέργεια όλων των διαγνωστικών και επεμβατικών πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της διαδερμικής αντικατάστασης αορτικής βαλβίδας και της διαδερμικής επιδιόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας. Με πάνω από 50% ριζική μείωση της ακτινοβολίας, το νέο σύστημα διασφαλίζει ακόμη περισσότερο ασθενείς και εργαζομένους.

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου διενεργούνται περισσότερες από 5.000 διαγνωστικές και επεμβατικές πράξεις ετησίως. Διαθέτει το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, πρωτοπόρο πρόγραμμα αντικατάστασης της αορτικής βαλβίδας και το πλέον αναπτυσσόμενο πρόγραμμα επιδιόρθωσης της μιτροειδούς βαλβίδας. Ηγείται και στον τομέα της ηλεκτροφυσιολογίας στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στην κατάλυση της κολπικής μαρμαρυγής και των κολπικών ταχυκαρδιών.

Από την έναρξη λειτουργίας του ΩΚΚ, το Τμήμα Παίδων και Συγγενών Καρδιοπαθειών είναι πρωτοπόρο, πραγματοποιώντας όλο το φάσμα των επεμβατικών πράξεων για την αντιμετώπιση των συγγενών καρδιοπαθειών, με ιδιαίτερη έμφαση στη σύγκλειση των ενδοκαρδιακών και εξωκαρδιακών επικοινωνιών. Ο συνολικός αριθμός των ενδοκαρδιακών επικοινωνιών που έχουν συγκλεισθεί στο ΩΚΚ ξεπερνά τις 1.000 και είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει και πρόγραμμα διακαθετηριακής τοποθέτησης πνευμονικής βαλβίδας σε ασθενείς με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Τη νέα ανακαινισμένη αίθουσα εγκαινίασε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στον πρωτοποριακό ρόλο του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και στην τακτοποίηση των χρεών του Ωνασείου με την πληρωμή ποσού 75,4 εκατ. ευρώ από τα ληξιπρόθεσμα. Τόνισε ότι η Πολιτεία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το Ωνάσειο. Ο κ. Πολάκης ευχαρίστησε και το Ίδρυμα Ωνάση για τη διαρκή υποστήριξη που επιδεικνύει προς το νοσοκομείο.

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Καθηγητής Δημήτρης Νιάκας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση Δρ. Αντώνης Παπαδημητρίου ενώ ο Συντονιστής Καρδιολογικού Τομέα του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Βασίλειος Βούδρης παρουσίασε τα πεπραγμένα του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου και τις δυνατότητες του ψηφιακού καρδιοαγγειογραφικού συστήματος.

Η αναβάθμιση του εξοπλισμού πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση.

Διαβάστε ακόμη:

Ωνάσειο: Πιστοποιήθηκε ως Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Κέντρο καρδιοθωρακικής αναισθησίας

Ωνάσειο: Θετικός ο απολογισμός - Αποπληρωμή χρέους & 8 μεταμοσχεύσεις καρδιάς το 2017

Ωνάσειο: Σπάνια επέμβαση στην καρδιά βρέφους μόλις 1.700 γραμμαρίων

Η απίστευτη ιστορία ενός... «ανειδίκευτου» καρδιοχειρουργού, η μάστιγα του brain drain και το ΚΕΣΥ