ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιωάννινα: Τετραήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην υγεία

Προβολή των έργων και των δράσεων στον τομέα της υγείας που χρηματοδοτήθηκαν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 29 Μαΐου έως και την Παρασκευή 1η Ιουνίου σε διάφορες περιοχές της περιφέρειας.

Ιωάννινα: Τετραήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην υγεία

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Η Ευρώπη στην Περιφέρειά μου - Europe in my Region», σε συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Ηπείρου και του Υπουργείου Υγείας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Τρίτη 29 Μαΐου, ώρα 11:00-13:00, θα γίνει επίσκεψη στη νέα πτέρυγα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων στην υγεία, στον χώρο του Πενταόροφου Κτιρίου Νοσηλευτικών Μονάδων.

- Τετάρτη 30 Μαΐου, με θέμα τον κοινωνικό ρόλο του ΕΚΑΒ, θα γίνουν δύο εκδηλώσεις. Ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση πολιτών σε παροχή πρώτων βοηθειών στο Γυμνάσιο Γραμμενίτσας Άρτας και στον παραλιακό πεζόδρομο Πρέβεζας .

- Πέμπτη 31 Μαΐου, ώρα 11:00, θα γίνουν εγκαίνια Τοπικών Μονάδων Υγείας στα Ιωάννινα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των δράσεων απεξάρτησης που σχεδιάζεται να υλοποιηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Υγεία, στον χώρο του Πολυδύναμου Κέντρου Αντιμετώπισης Αλκοολικών και της κρίσης των χρηστών ναρκωτικών, στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων.

Παράλληλα, σε αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών θα γίνει η παρουσίαση της στρατηγικής για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

- Παρασκευή 1η Ιουνίου θα εγκαινιαστεί το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)