ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Έφυγε» ο πατριάρχης της οικογένειας Γιαννακόπουλου, Παύλος

Στο πένθος βυθίζεται ολόκληρη η χώρα στο άκουσμα της είδησης του θανάτου του πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου, Παύλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής (10/06/2018).

«Έφυγε» ο πατριάρχης της οικογένειας Γιαννακόπουλου, Παύλος

Το θλιβερό γεγονός γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η ΒΙΑΝΕΞ, τονίζοντας:

«Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρό της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλοι όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.»

ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods: Ο Παύλος Γιαννακόπουλος θα ζει για πάντα στις καρδιές μας

Ανακοίνωση για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέδωσε και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός Superfoods αναζητεί τις λέξεις, για να αποχαιρετήσει τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον άνθρωπο που άλλαξε το ρου της ιστορίας της, το ελληνικό μπάσκετ, τον ελληνικό αθλητισμό.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να έφυγε σήμερα, αλλά οι ιδέες του θα ζουν και θα δημιουργούν νέες γενιές Παναθηναϊκών για πάντα.

Παύλος Γιαννακόπουλος. Ο άνθρωπος που θα ζει για πάντα στις καρδιές μας.»

Συλλυπητήρια του υπ. Υγείας και της Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

«Ο Π. Γιαννακόπουλος “έφυγε” από τη ζωή έχοντας διαγράψει μια αξιοσημείωτη διαδρομή στην επιχειρηματική και κοινωνική ζωή της χώρας. Η απώλειά του είναι μεγάλη όχι μόνο για τους οικείους του, τους συνεργάτες και τους ανθρώπους της επιχείρησής του, αλλά και για την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και τον κόσμο της παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα», ανέφερε στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο κ. Ξανθός.

Συλλυπητήρια από την ΠΕΦ

Τα θερμά της συλλυπητήρια, στην οικογένειά του Π. Γιαννακόπουλου και στους εργαζόμενους της ΒΙΑΝΕΞ, εκφράζει η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

«Η ΠΕΦ αποχαιρετά τον Παύλο Γιαννακόπουλο, τον ιδρυτή της ΒΙΑΝΕΞ, έναν από τους πραγματικούς πατριάρχες της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση και προσθέτει πως ο εκλιπών για περισσότερα από 50 χρόνια, ξεχώρισε για την μοναδική προσφορά του στην Ελλάδα, στην εθνική οικονομία και τους εργαζόμενους της εταιρείας του.

«Όλα αυτά τα χρόνια αλλά, κυρίως, σε περίοδο ύφεσης και αποβιομηχάνισης κράτησε την ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία ακέραιη και ιδιαίτερα δραστήρια, φωτεινό παράδειγμα ισχυρού πυλώνα εθνικής ανάπτυξης».

Η ΠΕΦ σημειώνει ότι ο Π. Γιαννακόπουλος «διακρίθηκε για την πλούσια επενδυτική του δραστηριότητα δημιουργώντας και διατηρώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Τέλος, με το ήθος του, το αξιακό του όραμα και το μεγαλειώδες φίλαθλο πνεύμα του τίμησε τον ελληνικό αθλητισμό όσο λίγοι».

ΣΦΕΕ

Με αφορμή την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, ο ΣΦΕΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ), το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εταιρίες μέλη του εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια του Παύλου Γιαννακόπουλου, καθώς και στον όμιλο της Βιανέξ.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος σημάδεψε με την πορεία του μια ολόκληρη εποχή. Πρωτοπόρος και οραματιστής έδωσε μοναδική ώθηση στην ελληνική φαρμακοβιομηχανία και επιχειρηματικότητα. Ήταν ένας σπουδαίος, αλλά και σεμνός Άνθρωπος με ήθος, οξυδέρκεια, καλοσύνη και σπάνια ευγένεια, ένα λαμπερό παράδειγμα πετυχημένου επιχειρηματία και οικογενειάρχη.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος διακρίθηκε για το πάθος του για την καινοτομία, την αφοσίωση του στην οικογένεια της Βιανέξ αλλά και για τη μεγάλη του αθλητική αγάπη, τον Παναθηναϊκό. Το ήθος και η πορεία του αποτελούν φάρο για όλους μας και το μεγάλο έργο που αφήνει θα μας τον θυμίζει για πάντα.

Πηγή: Newsbomb.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ