ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» ταξιδεύει σε Τρίκαλα, Λάρισα, Τύρναβο και Σπάτα

Δωρεάν παιδιατρικές εξετάσεις σε Τρίκαλα, Λάρισα, Τύρναβο και Σπάτα θα πραγματοποιήσουν μέσα στις επόμενες μέρες τα μέλη του εθελοντικού προγράμματος «Υγεία για Όλους».

Το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» ταξιδεύει σε Τρίκαλα, Λάρισα, Τύρναβο και Σπάτα

Συγκεκριμένα, στις 14 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Τρικκαίων παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών Ρομά, στο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου.

Την επόμενη μέρα, στις 15 Ιουνίου, τα μέλη του προγράμματος «Υγεία για Όλους» θα βρεθούν στον Δήμο Λάρισας (περιοχή Ν. Σμύρνη), προκειμένου να εξετάσουν παιδιά και να τα εμβολιάσουν. Την ίδια μέρα, οι γιατροί του προγράμματος θα επισκεφτούν και τη δομή προσφύγων στην περιοχή Κουτσόχερο του Δήμου Λάρισας για παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμούς.

Στις 16 Ιουνίου, ημέρα Σάββατο, το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» θα πραγματοποιήσει παιδιατρική κλινική εξέταση και εμβολιασμούς παιδιών στον Δήμο Τυρνάβου, στο Κέντρο Κοινότητας-Παράρτημα Ρομά του Δήμου, ενώ την Κυριακή 24 Ιουνίου θα εξεταστούν και θα εμβολιαστούν παιδιά Ρομά στον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας.

Οι παραπάνω δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτ. Αττικής, την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Τρικκαίων, τον Δήμο Λάρισας, τον Δήμο Τυρνάβου, τον Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας και τον Ε.Ε.Σ. (Περ. Παράρτημα Τρικάλων-Λάρισας). Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν είναι: ιλαράς παρωτίτιδας και ερυθράς, ηπατίτιδας Β και διφθερίτιδας-τετάνου-κοκκύτη-πολιομυελίτιδας και προέρχονται από το ΚΕΕΛΠΝΟ και από δωρεές φαρμακευτικών εταιρειών.

Δράση προάσπισης υγείας ευπαθών κοινωνικά ομάδων στη Δυτική Αττική

Μια σημαντική δράση προαγωγής υγείας πραγματοποίησαν η Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και ο Δήμος Μεγάρων εμβολιάζοντας, για πρώτη φορά πάνω, από 40 παιδιά Ρομά στο Βλυχό Μεγάρων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υγεία για όλους».

Πρόκειται για μια δράση προάσπισης υγείας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Κέντρου κοινότητας-Παράρτημα Ρομά της περιοχής με τη στήριξη του προσωπικού του υπό την εποπτεία της υπεύθυνης του προγράμματος, Ελένης Σωτηροπούλου. Η Περιφερειακή Ενότητα, δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου, «το επόμενο διάστημα θα συνεχίσει την ίδια δράση και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής, όπως έχει ήδη πραγματοποιηθεί στο παρελθόν».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)