ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Janssen στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Η Janssen, η φαρμακευτική εταιρία του ομίλου Φροντίδας Υγείας Johnson & Johnson, υποστηρίζοντας τη δέσμευσή της για παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών υγείας, υποστηρίζει το έργο των Παιδικών Χωριών SOS μέσω σημαντικής οικονομικής ενίσχυσης και ενός τριετούς κοινωνικού προγράμματος.

Η Janssen στηρίζει τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος

Η ενέργεια εντάσσεται στο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας Johnson & Johnson Corporate Citizenship Trust και επισφραγίζει τη συνεχή και μακροχρόνια στήριξη του Ομίλου σε μια από τις μεγαλύτερες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις παγκοσμίως, με πρώτιστο σκοπό την ενδυνάμωση οικογενειών και παιδιών ώστε να ζουν πιο υγιείς και ευτυχισμένες ζωές.

Τα παιδιά που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, έχουν ιδιαίτερες ψυχολογικές ανάγκες ενώ πολλές φορές παρουσιάζουν διαπροσωπικές και μαθησιακές δυσκολίες, καθώς έχουν ζήσει σε συνθήκες στέρησης ή φέρουν σοβαρά τραύματα που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή κακοποίηση και παραμέληση. Το αναπτυξιακό χάσμα που δημιουργείται μεταξύ των συγκεκριμένων και των υπόλοιπων παιδιών έχει σημαντική επίδραση στη μελλοντική ενήλικη ζωή τους, εκτός κι αν τα κενά αντιμετωπιστούν και υποστηριχθούν κατάλληλα.

Η Janssen ενώνει τις δυνάμεις της με τα Παιδικά Χωριά SOS με σκοπό την εκπαίδευση του προσωπικού φροντίδας των Παιδικών Χωριών SOS ώστε αυτό να λάβει τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και πρακτικές συμβουλές για την έγκαιρη αναγνώριση προβληματικών συμπεριφορών και τη διαχείριση παιδιών με αναπτυξιακές δυσκολίες, νοητικές ή άλλες διαταραχές που χρήζουν ειδικής βοήθειας και αντιμετώπισης. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα στοχεύει να εκπαιδεύσει τις Μητέρες SOS, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους παιδαγωγούς και τους ανάδοχους γονείς των παιδιών που βρίσκονται υπό την προστασία και υποστήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, οι οποίοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά και είναι υπεύθυνοι για την ανατροφή τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 3 χρόνια και θα πραγματοποιηθεί από εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού και από εξωτερικούς συνεργάτες, στα τέσσερα (4) Παιδικά Χωριά SOS (Βάρης, Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης, Θράκης, Κρήτης), στον Ξενώνα Βρεφών SOS στο Μαρούσι, σε οικογένειες αναδοχής, και στα δέκα (10) Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας που στηρίζουν οικογένειες με οικονομικά και άλλα προβλήματα.

Ο κος Γιώργος Πρωτόπαπας, Γενικός Διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS, δήλωσε: «Στα Παιδικά Χωριά SOS δίνουμε μεγάλη έμφαση στις εξατομικευμένες ανάγκες των παιδιών που φροντίζουμε. Η συνεχής και εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού φροντίδας και των οικογενειών αναδοχής είναι ο μόνος τρόπος για να διασφαλίσουμε πως κάθε παιδί θα μπορέσει να μεγαλώσει με αγάπη και σεβασμό προς τις ανάγκες του, αντιμετωπίζοντας τις όποιες δυσκολίες έχει και αναπτύσσοντας ταυτόχρονα τις μοναδικές του ικανότητες. Χαιρόμαστε ειλικρινά που η Janssen Ελλάδος στέκεται για άλλη μια φορά δίπλα μας και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά τη φροντίδα και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που τους αξίζουν».

Ο κος Μάκης Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, ανέφερε: «Χαιρόμαστε πολύ που μέσα από αυτό το τριετές κοινωνικό πρόγραμμα, ενισχύουμε οικονομικά τα Παιδικά Χωριά SOS, ώστε να εκπαιδεύσουμε και να στηρίξουμε το προσωπικό φροντίδας και τις οικογένειες αναδοχής των παιδιών σε ανάγκη. Στον Όμιλο Johnson & Johnson και στη Janssen Ελλάδος, έχοντας βαθιά επίγνωση της ευθύνης προς τις κοινότητες όπου ζούμε και εργαζόμαστε και γενικά προς όλη την κοινωνία, αποστολή μας είναι η δημιουργία ενός υγιούς και ευτυχισμένου μέλλοντος για όλους. Οι ευθύνες μας αντανακλώνται όχι μόνο στο πρόσωπο του Έλληνα ασθενή, αλλά ταυτόχρονα σε εκείνο του Έλληνα πολίτη. Μας δίνει δε ιδιαίτερη χαρά, όταν αυτό είναι ένα καθαρό, χαμογελαστό παιδικό πρόσωπο».

Σχετικά με τη Janssen

Η JANSSEN, δραστηριοποιείται στην ογκολογία, την ανοσολογία, τις νευροεπιστήμες, τις λοιμώδεις νόσους και τα εμβόλια, καθώς και τις καρδιαγγειακές και μεταβολικές νόσους.

Εκτός από τα καινοτόμα φάρμακά της, η Janssen-Cilag International NV και οι θυγατρικές της σε όλο τον κόσμο βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης πρωτοβουλιών εκπαίδευσης και δημόσιας πολιτικής για την εξασφάλιση πρόσβασης στις πιο πρόσφατες θεραπευτικές πληροφορίες, τις υπηρεσίες υποστήριξης και την ποιοτική φροντίδα για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους, τους φροντιστές και τους υποστηρικτές τους, καθώς και για τους επαγγελματίες υγείας.

Janssen Makis Papataxiarchis 2
George Protopapas

Διαβάστε ακόμη:

Janssen Hellas: Ένα βραβείο για το εργασιακό περιβάλλον & την εταιρική της κουλτούρα