ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού υποδέχτηκε την επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ) επισκέφτηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με αρμοδιότητες σε θέματα υγείας και εκπαίδευσης, κα Dunja Mijatović και ο βοηθός της, κ. Matthieu Birker.

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού υποδέχτηκε την επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Κατά την επίσκεψη, η οποία διήρκεσε μιάμιση ώρα, η κα Mijatović και ο κ. Birker ενημερώθηκαν εκτενώς για τις δραστηριότητες του ιατρείου και εστίασαν το ενδιαφέρον τους στην κατάσταση των ευάλωτων ομάδων πολιτών μετά από οκτώ χρόνια κρίσης και στις επιπτώσεις που απορρέουν για την υγεία τους. Μάλιστα, εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς να καλύπτουν το κόστος της συμμετοχής τους στη φαρμακευτική δαπάνη της αγωγής τους, καθώς και για την στήριξη του ιατρείου με φαρμακευτικό υλικό σε δομές προσφύγων.

Με ένθερμο τρόπο συνεχάρησαν όλους τους εθελοντές που διαχρονικά έχουν συντελέσει να παραχθεί το τεράστιο έργο του ΜΚΙΕ, δεδομένου ότι πρόκειται για έναν μη χρηματοδοτούμενο φορέα, δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την πρωτοβουλία και τη δομή της οργάνωσης και ανακουφισμένοι για τη διατήρηση της λειτουργίας του ιατρείου μετά την τελευταία εμπλοκή που υπήρξε με τον χώρο στον οποίο φιλοξενείται.

Διαβάστε επίσης:

«Φιλί ζωής» στο MKIE με όπλο την αλληλεγγύη και κίνητρο την ανιδιοτελή προσφορά