ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μία αγροτική γιατρός για 6.000 κατοίκους στη Σύμη

Με μία αγροτική γιατρό παραμένει το νησί της Σύμης, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα είναι γνωστό από τον Φεβρουάριο και έχει ζητηθεί ακόμη και η παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Μία αγροτική γιατρός για 6.000 κατοίκους στη Σύμη

Την καλοκαιρινή περίοδο η μία και μοναδική αγροτική γιατρός καλείται να καλύψει στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού τις ανάγκες 6.000 ανθρώπων.

Ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, επικοινώνησε με το γραφείο του πρωθυπουργού ζητώντας την προσωπική του παρέμβαση προκειμένου να δοθεί λύση σε ένα ζήτημα «ζωής ή θανάτου» όπως το χαρακτήρισε και πλέον τελεί σε αναμονή.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με επιτελή του πρωθυπουργικού γραφείου, κατήγγειλε την στάση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του ζητήματος και τη συμπεριφορά που επιδεικνύει απέναντι στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Σύμης, αφήνοντας το νησί με μια αγροτική και έναν στρατιωτικό γιατρό τον οποίο προσωρινά διέθεσε αμέσως μόλις πληροφορήθηκε το πρόβλημα, ο αρχηγός του στρατού.

Μάλιστα, όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Δημοκρατική της Ρόδου» ο δήμαρχος της Σύμης, εξεπλάγησαν στο πρωθυπουργικό γραφείο όταν ενημερώθηκαν πως χρέη οδηγού ασθενοφόρου εκτελεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και χρέη τραυματιοφορέα ο αντιδήμαρχος, και πως τα περιστατικά διακομιδών από τη Σύμη στη Ρόδο γίνονται με το πλωτό του Λιμενικού Σώματος χωρίς συνοδεία γιατρού.

Προ ημερών, ο κ. Παπακαλοδούκας ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και την παραίτηση της προέδρου της 2ης ΥΠΕ.