ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιός Δυτικού Νείλου: Το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Έπειτα από τρία χρόνια απουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου στον νομό Θεσσαλονίκης, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα στην περιοχή.

Ιός Δυτικού Νείλου: Το πρώτο κρούσμα στη Θεσσαλονίκη

Πρόκειται για μια ηλικιωμένη γυναίκα με επιβαρυμένη υγεία που διαμένει σε χωριό του νομού Θεσσαλονίκης.

Το κρούσμα ταυτοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης (10/7), σύμφωνα με δήλωση της υπεύθυνης του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποϊών και προέδρου της επιστημονικής ομάδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονία για την καταπολέμηση των κουνουπιών, καθηγήτριας μικροβιολογίας της Iατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Άννας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ο ιός κυκλοφορεί και πάλι στην περιοχή και δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλα κρούσματα», σημείωσε η κ. Παπά, διευκρινίζοντας ότι ούτως ή άλλως υπάρχει συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που υλοποιεί πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών και προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες και στους απαιτούμενους ψεκασμούς.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο λειτουργίας του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για μεταδιδόμενες ασθένειες στην Κεντρική Μακεδονία δεν εντοπίστηκε μέχρι στιγμής ο ιός σε μετρήσεις που έγιναν σε κοτόπουλα και κουνούπια. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται ενθαρρυντικό σε σχέση με την πορεία και την εξέλιξη του φαινομένου στο εξής.

Διαβάστε επίσης:

Ιός Δυτικού Νείλου: Νέα κρούσματα σε Μέγαρα και Βοιωτία - Πώς μεταδίδεται ο ιός