ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καταγγελία ΑΔΕΔΥ στον διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε.

Με πειθαρχική δίωξη βρίσκονται αντιμέτωποι νεοδιορισθέντες εργαζόμενοι σε ΤΟΜΥ της Θεσσαλίας από τον διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. λόγω της άρνησής τους να παρουσιαστούν σε επιμορφωτική διαδικασία εκτός του ωραρίου εργασίας τους (ημέρα Σάββατο), εκτός έδρας εργασίας και χωρίς πρόβλεψη για την κάλυψη των οδοιπορικών τους εξόδων.

Καταγγελία ΑΔΕΔΥ στον διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε.

Η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) καταγγέλλει τη στάση αυτή του διοικητή της 5ης Υ.Π.Ε. με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Επισημαίνουμε για άλλη μία φορά ότι η οποιαδήποτε επιμορφωτική διαδικασία δεν μπορεί να γίνεται εκτός ωραρίου –στον ελεύθερο χρόνο– και δεν μπορεί να απαιτείται από τους εργαζόμενους να επιβαρύνονται οι ίδιοι με το κόστος μετακίνησης και τα έξοδα για την παρακολούθηση εν γένει» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και συνεχίζει:

«Κανένας υπάλληλος, είτε μόνιμος είτε συμβασιούχος, δεν υποχρεούται να παραβρεθεί σε επιμόρφωση με όρους που παραβιάζουν τα κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν θα επιτρέψουμε να προωθείται, στην πράξη, μέσα από τις κάθε είδους επιμορφώσεις των διαφόρων προγραμμάτων των ελαστικά εργαζόμενων, η καταπάτηση των πιο στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Έχει μεγάλη ευθύνη ο διοικητής της 5ης Υ.Π.Ε., ο οποίος εντελώς αυθαίρετα επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με πειθαρχικές διώξεις.

H Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ απαιτεί:

– την άμεση ανάκληση της αυταρχικής τρομοκρατικής πειθαρχικής δίωξης

– τον σεβασμό στα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ