ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευαγγελισμός: Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Το σωματείο εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Αττικής και καλεί κάθε συνάδελφο να δείξει έμπρακτα τη συμπαράστασή του στους τραυματίες και τους πυροπαθείς.

Ευαγγελισμός: Πρωτοβουλίες για τη στήριξη των πυρόπληκτων

Παράλληλα, απαιτεί η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να καλυφθούν άμεσα και με επάρκεια οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί σε στέγαση, σίτιση, περίθαλψη και οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

Τέλος, καλεί κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, να δείξει έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, στους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός

"Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχονται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, η διαχρονική έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης (παράγοντες που έχουν επισημανθεί από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα κατ’ επανάληψη), που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά και αυτή τη φορά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων από λεπτό σε λεπτό συνεχώς αυξάνεται.

Απαιτούμε η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να καλυφθούν ΑΜΕΣΑ & με επάρκεια οι πρώτες ανάγκες όσων έχουν πληγεί σε στέγαση, σίτιση, περίθαλψη και ο,τιδήποτε άλλο χρειαστεί.
Καλούμε κάθε συνάδελφο ξεχωριστά, να δείξει έμπρακτα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του, στους πληγέντες της Δυτικής και Ανατολικής Αττικής. Να συνεισφέρουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο, παίρνοντας υπόψη ότι θα είναι μακρύς ο δρόμος της αποκατάστασης των υλικών ζημιών και των τραυμάτων - σωματικών και ψυχικών - πολύ περισσότερο.

ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ!

1. Έπειτα από συνεννόηση με φορείς και δήμους των περιοχών που επλήγησαν και δεδομένου ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει υπερεπάρκεια σε είδη πρώτης ανάγκης έπειτα από τη μεγάλη ανταπόκριση του λαού μας, ζητούνται τα παρακάτω: αντικουνουπικά σώματος, φακοί, μπαταρίες, γκαζάκια φαράσια μεταλλικά, σκούπες συρμάτινες και απλές, ψυγεία φελιζόλ, καρότσια οικοδομής, ζεμπίλια, πιάτα – ποτήρια – κουταλοπήρουνα μιας χρήσης, μάσκες, γάντια, εμφιαλωμένο νερό 500ml.

Τα παραπάνω είδη θα συλλέγονται από Πέμπτη 2, Παρασκευή 3 και Δευτέρα 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ώρες: 7-8πμ και 1.30-3.30μμ στα γραφεία του ΣΕΝΕ (είσοδος Υψηλάντου α΄) με ευθύνη των μελών του ΔΣ.

2. Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συνδράμουν με εθελοντική εργασία και φυσική παρουσία στις περιοχές, θ’αξιοποιηθούν ανάλογα με το χρόνο, τις γνώσεις και τις δυνατότητές τους και μπορούν να συνεννοούνται με τις επιτροπές που έχουν συγκροτηθεί κατά τόπους (πχ στα τηλέφωνα 6977120661, 6984928944, 6986659312 επιτροπή Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαυρίου & σωματείων δ. Ανατολικής Αττικής).

3. Επισημαίνουμε τέλος, ότι χρειάζεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες με σταθερότητα η προσέλευση αιμοδοτών καθώς οι ανάγκες σε αίμα είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλες."