ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή στον πρωθυπουργό για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο σύνολο των οδικών αξόνων που οδηγούν στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου, με στόχο την εξασφάλιση της ασφαλούς προσέγγισης σε αυτό, με ταυτόχρονη ενίσχυση των παράπλευρων υποδομών, ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τη διευθύντρια του Γραφείου Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Επιστολή στον πρωθυπουργό για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου

Όπως υπογραμμίζεται στην επιστολή, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο προβλέπεται να κατασκευαστεί από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» σε οικόπεδο του υπουργείου Υγείας που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα του Φιλύρου. Σύμφωνα με τον κ. Δανιηλίδη το υφιστάμενο οδικό δίκτυο δεν εξασφαλίζει την ασφαλή πρόσβαση στον χώρο, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

«Η πρόσβαση στον χώρο του υπό κατασκευή Παιδιατρικού Νοσοκομείου γίνεται μέσω ενός πεπαλαιωμένου και κάκιστου οδικού άξονα, που έχει να συντηρηθεί πολλά χρόνια (...) Η διαδρομή είναι στο σύνολό της ανηφορική, με επικίνδυνες κλειστές στροφές και καλύπτεται από δύο στενά ρεύματα κυκλοφορίας χωρίς άλλες υποδομές» υπογράμμισε ο κ. Δανιηλίδης και πρόσθεσε ότι στον οδικό άξονα δεν μπορούν να αναπτυχθούν με ασφάλεια οι αναγκαίες κατά την περίσταση ταχύτητες».

Ταυτόχρονα, τόνισε την ανάγκη «να υπάρξει άμεσος και συνολικός σχεδιασμός και υλοποίηση των έργων και παρεμβάσεων», με αποκλειστικό γνώμονα την «ασφαλέστερη και ταχύτερη πρόσβαση πολιτών και ασθενοφόρων στο υπό κατασκευή νοσοκομείο».

Για τον σκοπό αυτόν πρότεινε σειρά έργων και παρεμβάσεων, με παράλληλη σύσταση ειδικής Ομάδας διαχείρισης Έργου, που θα αποτελείται και από στελέχη των εμπλεκόμενων δήμων (Νεάπολης-Συκεών, Πυλαίας-Χορτιάτη, Παύλου Μελά).

Συγκεκριμένα, ο κ. Δανιηλίδης πρότεινε: ανακατασκευή και ανάπλαση των Λεωφόρων Ανδρέα Παπανδρέου και Γιώργου Παπανικολάου, διαπλάτυνση της οδού Ορφέως, αλλά και του οδικού άξονα που οδηγεί στο Φίλυρο, με ταυτόχρονη ανακατασκευή του οδοστρώματος και την κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας (τοιχία αντιστήριξης, γέφυρες, φρεάτια, αγωγοί ομβρίων, κ.ά.), κατασκευή και διαμόρφωση ασφαλών πεζοδρομίων και δημιουργία νέου «πραγματικού και ολοκληρωμένου» ανισόπεδου κόμβου στη θέση Κ6.