ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέος κύκλος δωρεάν μαστογραφιών από την ΚΕΔΕ και την Αντικαρκινική Εταιρεία

Συνεχίζεται το Πρόγραμμα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνεργασία με την Αντικαρκινική Εταιρεία, με τον νέο κύκλο δωρεάν μαστογραφιών να ξεκινά την Τρίτη 28 Αυγούστου από τον Δήμο Καρδίτσας.

Νέος κύκλος δωρεάν μαστογραφιών από την ΚΕΔΕ και την Αντικαρκινική Εταιρεία

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε απομακρυσμένους δήμους της χώρας και αφορά ανασφάλιστες και οικονομικά ευπαθείς γυναίκες.

Σύμφωνα με τον νέο κύκλο επισκέψεων, η μονάδα κινητού ψηφιακού μαστογράφου θα βρίσκεται στο Άλσος Παυσιλύπου Καρδίτσας στις 28 και 29 Αυγούστου. Το πρόγραμμα, που υλοποιείται στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης της Αντικαρκινικής Εταιρείας, διεξάγεται για 3η συνεχή χρονιά, με τη χορηγική και οργανωτική υποστήριξη της ΚΕΔΕ.

«Με συγκεκριμένες δράσεις, η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει να συμβάλλει στην καλύτερη πρόληψη και θωράκιση της ζωής των δημοτών που έχουν ανάγκη» δηλώνει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης, και υπενθυμίζει ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, αλλά μπορεί να νικηθεί αν διαγνωστεί και αντιμετωπιστεί σε πρώιμα στάδια.

Παρ’ όλη την υψηλή συχνότητα του καρκίνου του μαστού, που προσβάλλει περισσότερες από 5.000 γυναίκες στην Ελλάδα, είναι μια νόσος η οποία αν διαγνωστεί έγκαιρα επιτρέπει στην πλειοψηφία των ασθενών να ζήσουν αρκετά χρόνια με καλή ποιότητα ζωής. Στόχος μας να μη στερηθεί καμιά δημότισσα της χώρας αυτή την ευκαιρία, σ’ όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν βρίσκεται» τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

Η ΚΕΔΕ έχει πραγματοποιήσει από την αρχή του 2018 μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα Προληπτικού Ελέγχου και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σε περισσότερους από 15 δήμους της χώρας, δίνοντας την δυνατότητα δωρεάν μαστογραφίας και ενημέρωσης σε τουλάχιστον 100 ενδιαφερόμενες ανά δήμο.

Οι προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι:

  • Ηλικία από 40 έως 70 ετών.
  • Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες.
  • Να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό.
  • Η εξεταζόμενη να μην είναι σε έμμηνο ρύση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά).
  • Δεν προσφέρεται μαστογραφικός έλεγχος σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά.

Το τηλέφωνο για ραντεβού στον Δήμο Καρδίτσας είναι 2441354718 (09.00-13.00).

Πρόγραμμα Επισκέψεων

Μετά την Καρδίτσα, το κλιμάκιο της Αντικαρκινικής Εταιρείας θα μεταβεί:

  • Στον Δήμο Πύλης Τρικάλων
    Δημαρχείο Πύλης Τρικάλων, 30 και 31 Αυγούστου 2018
    Τηλέφωνο για ραντεβού: 2434350303 (09.00-14.00)
  • Στον Δήμο Μετεώρων
    Πολιτιστικό Κέντρο Καλαμπάκας, 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018.
    Τηλέφωνο για ραντεβού: 2432078662 (09.00-14.00)
  • Στον Δήμο Ιωαννιτών
    Πολιτιστικός πολυχώρος «Δ. Χατζής», 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2018.
    Τηλέφωνο για ραντεβού: 2651072055 (09.00-13.00)

Να σημειωθεί ότι η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και πραγματοποιείται με νέα μηχανήματα που η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Τα ραντεβού κλείνονται από 20 Αυγούστου με σειρά προτεραιότητας.