ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη μηνιγγίτιδα Β με υποστήριξη από διάσημες μητέρες

Στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης του κοινού για τη νόσο της μηνιγγίτιδας τύπου Β, η GSK πραγματοποίησε εκδήλωση τo Σάββατο 15/09, στο Golden Hall, με την παρουσία παιδιάτρων και αναγνωρίσιμων μαμάδων, οι οποίες στήριξαν έμπρακτα την εν λόγω πρωτοβουλία.

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη μηνιγγίτιδα Β με υποστήριξη από διάσημες μητέρες

Περισσότεροι από 2000 γονείς επισκέφτηκαν τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της GSK, εντός του Golden Hall, και έθεσαν τις ερωτήσεις τους στους παιδιάτρους σχετικά με τα συμπτώματα, τους τρόπους μετάδοσης, αλλά και τη σημασία της πρόληψης από τη συγκεκριμένη νόσο. Παράλληλα, ειδικές παιδαγωγοί απασχολούσαν δημιουργικά τα μικρά παιδιά καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας.

0083

O παιδίατρος κος Κώστας Νταλούκας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής, δήλωσε ότι: «Η θνητότητα και οι σοβαρές επιπλοκές από τη μηνιγγίτιδα Β είναι αρκετά υψηλές στην Ελλάδα, δηλαδή πεθαίνουν περίπου πέντε παιδιά κάθε χρόνο από τη νόσο, ενώ κάποια παιδιά μένουν με σοβαρές αναπηρίες».

Η παιδίατρος κα Κατερίνα Κουτσομπέλη με τη σειρά της δήλωσε: «Έχουμε ένα πολύ σημαντικό όπλο στα χέρια μας, το εμβόλιο. Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν πόσο πολύ μπορεί να μας βοηθήσει για την υγεία των παιδιών ο εμβολιασμός».

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή, η Φαίη Σκορδά, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και η Φλορίντα Πετρουτσέλι-Γούτου συμμετείχαν ενεργά στην πρωτοβουλία της GSK, στηρίζοντας την εκδήλωση με την παρουσία τους, ενώ απευθυνόμενες προς το κοινό υπογράμμισαν την ανάγκη έγκυρης και υπεύθυνης ενημέρωσης από τον παιδίατρο και τη σημασία του εμβολιασμού ως μέτρου πρόληψης από τη συγκεκριμένη νόσο, καθώς, όπως δήλωσαν, «Είναι ευθύνη όλων μας να κάνουμε το καλύτερο για την υγεία των παιδιών μας».

H μηνιγγίτιδα τύπου Β είναι μια ύπουλη νόσος, που παρουσιάζεται χωρίς προειδοποίηση, με συμπτώματα μιας απλής ίωσης και εξελίσσεται ραγδαία, συνήθως εντός 24 ωρών, προκαλώντας σοβαρές αναπηρίες ή και θάνατο. Μοναδικός τρόπος πρόληψης είναι ο εμβολιασμός κατά της νόσου, ο οποίος κατέστη εφικτός στην Ελλάδα από το 2013, με το εμβόλιο που μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και προστατεύει όλες τις ηλικιακές ομάδες από τη μηνιγγίτιδα Β, ενώ από το 2017 έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και χορηγείται δωρεάν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Είναι ευθύνη όλων μας να μην ρισκάρουμε με την υγεία των παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη νόσο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.dentoriskaro.gr καθώς και στο hashtag #dentoriskaro.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ