ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Δήμο Ρέντη στις 7 Οκτωβρίου

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Δήμο Ρέντη στις 7 Οκτωβρίου

Εθελοντική αιμοδοσία για 56η φορά διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη και το Κέντρο Αιμοδοσίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας «Ο Άγιος Παντελεήμων» στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Ι. Ρέντη (Μπιχάκη 15) την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 1:30 το μεσημέρι.

Ο δήμαρχος Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σε δήλωσή του για τη διοργάνωση αιμοδοσίας ανέφερε πως ο δήμος έχει αδιάλειπτη παρουσία στη διοργάνωση δράσεων για εθελοντική αιμοδοσία από το 1979, ενώ παράλληλα, όπως τόνισε, κατέχει και το μεγαλύτερο αριθμό προσέλευσης εν δυνάμει αιμοδοτών στην Ελλάδα.

«Με περίπου 300 μονάδες αίματος ανά χρόνο, αποδεικνύεται ότι οι πολίτες ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στο κάλεσμα του Δήμου για κάθε κοινωνική προσφορά πόσο μάλιστα για αίμα που αποτελεί βασικό συστατικό της ζωής», τόνισε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι από την τακτική εθελοντική προσφορά στις δράσεις αιμοδοσίας του Δήμου μπορούν να παίρνουν αίμα οι αιμοδότες, οι συγγενείς τους μέχρι πρώτο βαθμό συγγένειας, τα παιδιά του δήμου που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, ενώ βάσει νομοθεσίας εξαιρούνται οι προγραμματισμένες εγχειρήσεις.

Οι εν δυνάμει αιμοδότες θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να είναι από 18 έως 65 χρόνων.

BEST OF NETWORK