ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς

Ανοιχτή εκδήλωση στην παραλία Θεσσαλονίκης (κοντά στον Λευκό Πύργο) με στόχο να μάθουν – όσοι το επιθυμούν – πως μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που κινδυνεύει, προσφέροντάς του πρώτες βοήθειες, πραγματοποιεί στις 14 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θα δείξουν στους συμμετέχοντες την διαδικασία της καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡ.Π.Α), όπως επίσης και άλλες αρχές Πρώτων Βοηθειών.

Άλλες δύο δράσεις της ΕΟΔ θα πραγματοποιηθούν στο σημείο της εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιβιβαστούν στο διασωστικό σκάφος της ΕΟΔ «Οντίν» και να κάνουν μια εκπαιδευτική πλεύση στον Θερμαϊκό, στη διάρκεια της οποίας θα ενημερωθούν από το πλήρωμα για τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη θάλασσα, για τον εξοπλισμό του σκάφους, αλλά και για το διασωστικό έργο της ομάδας. Συγχρόνως, θα μάθουν πώς μπορούν να βοηθήσουν κάποιον που βρίσκεται στη θάλασσα και κινδυνεύει, όπως επίσης και πως μπορούν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Επιπλέον, τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να πάρουν μέρος σε ένα διαδραστικό παιχνίδι με θέμα το φαινόμενο του σεισμού και τους τρόπους που μπορούν να προστατευτούν τα ίδια και η οικογένειά τους. Πρόκειται για μια δράση που πραγματοποιεί η ΕΟΔ εδώ και δύο χρόνια στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΑΠΘ την Κυριακή» με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στην αυτοπροστασία και την σωστή ενημέρωση.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης προσκαλεί όσους συμμετέχουν να συνεισφέρουν στο κοινωνικό έργο της ομάδας, προσφέροντας μια σακούλα με τρόφιμα μακράς διαρκείας για τις άπορες οικογένειες που υποστηρίζει το Τμήμα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Δράσεων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης.

BEST OF NETWORK

PlusQueen