ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ημερίδα με θέμα την Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας από το New York College

Ημερίδα με θέμα: «ΔΙΑΧΕIΡΙΣΗ ΚΡIΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜEΑ ΥΓΕIΑΣ: ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚEΣ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ» πραγματοποίησε στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου την Τρίτη 9 Οκτωβρίου και ώρα 15.00 έως 21.00 το New York College και η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας.

Ημερίδα με θέμα την Διαχείριση Κρίσεων στον Τομέα Υγείας από το New York College

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε και η έναρξη του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών MSc Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας από το University of Bolton της Μ. Βρετανίας, μια συνεργασία του Εκπαιδευτικού Ομίλου του New York College με την Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας (ΕΕΔΚ), το οποίο συνδυάζει θεωρία, πρακτικές γνώσεις και αναλυτικές δεξιότητες. Σχεδιασμένο από ομάδα ειδικών ακαδημαϊκών με διεθνή εμπειρία σε παγκόσμιους φορείς, έχει στόχο να δώσει στο κοινό την ευκαιρία να αναπτύξει τις ικανότητές του στην αντιμετώπιση των κρίσεων και των καταστροφών. Σχετικές πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ: https://goo.gl/a6CWL7

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Δρ. Ευσταθίου Πάνο Ορθοπαιδικό Χειρουργό, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα Υγείας και τον Δρ. Κατσαρό Νίκο Διευθυντή Τμήματο Βιοιατρική NYC, Αντιπρόεδρο New York College και π. Πρόεδρο του ΕΦΕΤ. Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των κεντρικών ομιλητών, οι οποίοι ήταν οι κ.κ. Αναστόπουλος Παναγιώτης Σύμβουλος Β ́ Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, πρώην Υποδ/ντης Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, FEMA/ Master Exer. Pr, Καλοκαιρινού Αθηνά Καθηγήτρια Κοινοτικής Νοσηλευτικής, Εργαστήριο Κοινοτικής Νοσηλευτικής, Τμήμα Νοσηλευτικής Ε.Κ.Π.Α., Κοτσίνη Βασιλική Παθολόγος Διευθύντρια Δ' Παθολογικής Κλινικής «METROPOLITAN GENERAL», Κουσκούνη Ευαγγελία Καθηγήτρια Βιοπαθολόγος, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθύντρια Εργαστηρίου Βιοπαθολογίας, «Αρεταίειο» Νοσοκομείο Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Λινού Αθηνά Καθηγήτρια Επιδημιολόγος Ιατρική Σχολή Αθηνών, Παπαδάκης Σταμάτιος Διευθυντής Β ́ Ορθοπαιδικής Κλινικής Γ.Ν.Α. ΚΑΤ, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, Παπαμιχαήλ Μαρία Σχης (ΥΝ) Προϊσταμένη Νοσηλευτικής Μονάδας401 ΓΣΝΑ, Πάσχου Αθανάσιος Υποπτέραρχος ε.α., Οικονομολόγος, τ. Διευθυντής της Οικονομικής Επιθεώρησης και της Διεύθυνσης Οικονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, πρώην Διοικητής Νοσοκομείου ΕΣΥ, Δρ. Πλεύρης Αθανάσιος, LL.M ΔΝ ΕΚΠΑ, LL.M. Χαϊδελβέργης, Δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω, τ. Βουλευτής, Δρ. Σάπκας Γεώργιος Χειρουργός Ορθοπεδικός, Καθηγητής Ορθοπαιδικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Σαλούρου Μαρία Τομεάρχης Χειρουργικού Τομέα ΓΝΑ «Ιπποκράτειο» και Χατζηγεωργίου Δημήτρης Ταξίαρχος (ΥΙ) Ειδικός Παθολόγος - Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Υγειονομικού ΓΕΑ, οι οποίοι μίλησαν στην κατάμεστη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου όπου φιλοξένησε την εκδήλωση.

ny2

Ο κος Π. Αναστόπουλος αναφέρθηκε στην διαλειτουργικότητα των υπηρεσιών κατά την διάρκεια χειρισμού Κρίσεων, ο κος Α. Πάσχου στις οικονομικές διαστάσεις στην διαχείριση κρίσης στον τομέα υγείας, η κα Α. Καλοκαιρινού στην αξία της εκπαίδευσης του υγειονομικού προσωπικού στην διαχείριση κρίσεων, ο κος Ν. Μίχος στην «αξία των ασκήσεων» στον τομέα υγείας, τις διαδικασίες προετοιμασίας και τον μηχανισμό πρόληψης για τις μαζικές απώλειες, ο κος Σ. Παπαδάκης στο ορθοπαιδικό τραύμα κατά την διάρκεια των κρίσεων, η κα Β. Κοτσίνη στις πρόσφατες εξελίξεις τω Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, η Δρ. Α. Λινού στην εκτίμηση και διαχείριση της διασποράς του αμιάντου σε έκτακτες καταστάσεις, ο κα Μ. Παπαμιχαήλ στην διαχείριση των ασθενών με λοιμώδη νοσήματα στα ΤΕΠ, ο κος Δ. Χατζηγεωργίου στις Ευρωπαϊκές οδηγίες για την πρόληψη ατυχημάτων επαγγελματιών υγείας από αιχμηρά αντικείμενα, ο Δρ. Α. Πλεύρης στον ρόλο της διοίκησης του νοσοκομείου στην πρόληψη των νοσοκομειακών λοιμώξεων, η κα Μ. Σαλούρου στην οργάνωση των επιτροπών ελέγχου λοιμώξεων στα νοσοκομεία και η κα Ε. Κουσκούνη στον ρόλο της διασταυρούμενης μετάδοσης και του νοσοκομειακού περιβάλλοντος στη μετάδοση ανθεκτικών παθογόνων μικροβίων.

ny3

Ακολούθησε σειρά ερωτήσεων και συζήτηση με το κοινό, όπου οι διοργανωτές έδωσαν την υπόσχεση για διεξαγωγή και άλλων Ημερίδων που θα αφορούν στο χώρο της Υγείας, στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Δείτε όλη την ημερίδα εδώ: https://youtu.be/Vif9vzmHUw4 και εδώ: https://youtu.be/c5k3dbbVKHU

eustathiou
panel
ny6
ny10