ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Πάνω από 19.000 γιατροί ψηφίζουν από χθές σε όλη τη χώρα για να αναδείξουν νέα διοικητικά συμβούλια στους Ιατρικούς Συλλόγους της επικράτειας καθώς και νέους εκπροσώπους στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Εκλογές στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας

Πρωταγωνιστής είναι ο πολυπληθής Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), που εκπροσωπεί περίπου 40% του ιατρικού κόσμου. Την ψήφο των Αθηναίων γιατρών διεκδικούν 8 παρατάξεις - οι μισές σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές.

«Σε αυτές τις εκλογές επιβάλλεται η συμμετοχή όλων των γιατρών, ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα για όσα συμβαίνουν ερήμην μας», δήλωσε την Παρασκευή στο onmed ο σημερινός πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης. Όπως τόνισε ο ίδιος, «τα θέματα που αντιμετωπίζει ο ιατρικός κόσμος είναι πολλά και σημαντικά: Πρωτοβάθμια φροντίδα χωρίς σχέδιο και προοπτική, δημόσια νοσοκομεία με γερασμένο και εξουθενωμένο ιατρικό προσωπικό, τεράστια ανεργία και μετανάστευση χιλιάδων νέων γιατρών, ιδιωτική υγεία στα χέρια των funds. Κι όλα αυτά έχουν ονοματεπώνυμο και αιτία: ειναι η σημερινή εκτελεστική εξουσία που καθημερινά επιδεινώνει τα προβλήματα».

Ο Γ. Πατούλης ηγείται της παράταξης Αδέσμευτο Ιατρικό Μέτωπο - ΔΗΚΙ-ΙΣΑ με το «χρίσμα» της ΝΔ.

Το Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ στην προηγούμενη αναμέτρηση είχε υπερδιπλασιάσει το ποσοστό του, αλλά αυτή τη φορά το κλίμα δεν θεωρείται εξίσου ευνοϊκό.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ ) Γιατρών που πρόσκειται στο ΚΚΕ εκτιμάται ότι μπορεί να διατηρήσει τη μία έδρα της, ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς θα αποτυπωθούν οι δυναμείς του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΑΡΣΙ και άλλοι) και του Κινήματος Νέων Ιατρών.

Την ψήφο των γιατρών του Πειραιά διεκδικούν σε αυτή την αναμέτρηση 6 παρατάξεις και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος.

Στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης «κατεβαίνουν» 4 παρατάξεις ενώ για πρώτη φορά έχουν στηθεί και ηλεκτρονικές κάλπες ώστε οι γιατροί να ψηφίσουν από οπουδήποτε βρίσκονται μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Οι κάλπες κλείνουν απόψε με τη δύση του ήλιου.