ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοδυναμία της «γαλάζιας» παράταξης στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Νίκη και αυτοδυναμία εξασφάλισε η παράταξη ΔΗΚΙ – ΙΣΑ, που είχε το χρίσμα της ΝΔ, στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ). Υποδιπλασιάστηκε η δύναμη της παράταξης που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ μεγάλη, ωστόσο, ήταν η αποχή.

Αυτοδυναμία της «γαλάζιας» παράταξης στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Η παράταξη - που αυτή τη φορά κατέβηκε με ενωμένες όλες τις δυνάμεις του ίδιου χώρου και με επικεφαλής το σημερινό πρόεδρο του ΙΣΑ Γιώργο Πατούλη - συγκέντρωσε περίπου 54,7%, και καταλαμβάνει 9 από τις 17 έδρες του διοικητικού συμβουλίου.

Το ποσοστό της «γαλάζιας» παράταξης εμφανίζεται αυξημένο κατά 20 ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με τις εκλογές του 2014. Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες που μια παράταξη επιτυγχάνει αυτοδυναμία.

Περίπου στο μισό συρρικνώθηκε το ποσοστό της παράταξης Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε η παράταξη ΔΗΠΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ, η οποία αναδείχθηκε στη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, σημαντική ήταν η αποχή των Αθηναίων γιατρών από τις εκλογές. Από τους 19.617 εγγεγραμμένους στο Σύλλογο, ψήφισαν μόλις 6.581.

Τα επίσημα αποτελέσματα, όπως ανακοινώθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο:

isa

«Ο ιατρικός κόσμος εμπιστεύεται τον ΙΣΑ για την εκπροσώπησή του και τον θέλει δυνατό και ενωμένο για να επιλύσει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Η φωνή των ιατρών της Αθήνας παραμένει ισχυρή», σχολίασε ο σημερινός πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, μετά τη νίκη της παράταξής του.