ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο ελαφρά τραυματίες από το σεισμό στο Ιόνιο - Σε ετοιμότητα ο υγειονομικός μηχανισμός

Δύο άτομα μεταφέρθηκαν με πολύ ελαφρά θλαστικά τραύματα στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Πύργου και έχουν ήδη λάβει εξιτήριο. Σε πλήρη ετοιμότητα τέθηκαν τα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της δυτικής χώρας.

Δύο ελαφρά τραυματίες από το σεισμό στο Ιόνιο - Σε ετοιμότητα ο υγειονομικός μηχανισμός

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), έως αυτή την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές ούτε κλήσεις για άλλους τραυματίες.

Από αργά τη νύχτα, ωστόσο, δόθηκε εντολή στα νοσοκομεία Ζακύνθου και Πύργου όπως και τα Κέντρα Υγείας στην ευρύτερη περιοχή του σεισμού να τεθούν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν περιστατικών.

Το ΕΚΕΠΥ έχει διενεργήσει ασκήσεις αντιμετώπισης μαζικών και φυσικών καταστροφών σχεδόν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, ώστε ο μηχανισμός να ανταποκρίνεται με επάρκεια σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο κύριος σεισμός (6.4 ρίχτερ) καταγράφηκε γύρω στις 2 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 44 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου ενώ ακολούθησαν πολλοί μετασεισμοί μεγάλού μεγέθους. Η δόνηση έγινε αισθητή σε όλη τη δυτική Ελλάδα ενώ αναφέρονται πολλές υλικές ζημιές.