ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Με κεντρικό σύνθημα «Εμβολιάσου. Προστάτευσε τον εαυτό σου, την οικογένειά σου, την κοινωνία» ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό, με πρωτοβουλία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

Εκστρατεία ενημέρωσης για τον εμβολιασμό

Η δράση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Νοεμβρίου με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων στο κέντρο της Αθήνας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και συμμόρφωση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και φαρμακευτικής φροντίδας. Ειδικό σταντ ενημέρωσης έχει τοποθετηθεί στην αρχή της οδού Ερμού στο Σύνταγμα.

Η δημοσιοποίηση των μηνυμάτων θα συνεχιστεί και σε θέματα που καθημερινά καλείται να διαχειριστεί ο φαρμακοποιός, όπως η συμμόρφωση στη φαρμακευτική αγωγή, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας, η ενημέρωση του διαβητικού ασθενούς κλπ, πάντα σε συνεργασία και με την καθοδήγηση του θεράποντος ιατρού.

DSC 0002

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης, «ο φαρμακοποιός δέχεται καθημερινά πλήθος ερωτήσεων των ασθενών μετά την επίσκεψη στον γιατρό. Κι αυτό γιατί η πρόσβαση στο φαρμακείο είναι άμεση κι ο φαρμακοποιός βρίσκεται εκεί για να απαντήσει. Η συνεισφορά του σε θέματα φαρμακευτικής φροντίδας είναι σημαντική και χρήσιμη».