ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΛ.ΑΣ στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία

Η ΕΛ.ΑΣ στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία

«Υπάρχει μια σειρά από δράσεις και συνέργειες, οι οποίες σκοπό έχουν να διευκολύνουν τη ζωή των αναπήρων πολιτών, ώστε να μην υπάρχει καμία έκπτωση ως προς τα δικαιώματά τους στην καθημερινότητά τους», τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία».

«Η ημερίδα αυτή, κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αφορά στα άτομα με αναπηρία και την κοινωνική αστυνόμευση», πρόσθεσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι μια σημαντική ημερίδα η οποία δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους με αναπηρία να διευκολύνονται μέσα από τους ενστόλους, δηλαδή τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, με τρόπους λειτουργικούς στην καθημερινότητά τους, όλο το 24ωρο. Για παράδειγμα για τους βαρήκοους έχουμε δράσεις σε σχέση με ένα σύστημα της κινητής τηλεφωνίας, εάν θέλουν να διευκολυνθούν, για παροχή βοήθειας σχετικά με κάποια ανάγκη τους, ώστε να έχουν αμέσως πρόσβαση στην ΕΛΑΣ. Παράλληλα, η Διεύθυνση Τροχαίας παρέχει διευκολύνσεις στους κινητικά ανάπηρους».

Η κ. Παπακώστα - Σιδηροπούλου υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι κλήθηκαν τα σχολεία, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και η Συνομοσπονδία των ατόμων με αναπηρία, ώστε όλο αυτό να λειτουργήσει ως μια διαρκής ομάδα που θα παρέχει δύο ουσιαστικές δράσεις.

«Η πρώτη θα αφορά την διαρκή προσπάθεια της ΕΛΑΣ για να διευκολύνει τους πολίτες με αναπηρία στην καθημερινότητά τους και η δεύτερη τη συμμετοχή της αστυνομίας στην εκπαίδευση των παδιών και των εκπαιδευτικών, ώστε να ενημερώνει γονείς, δασκάλους και παδιά στο πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους ανάπηρους συμμαθητές τους ή συμπολίτες τους. Όλο αυτό, αντιλαμβάνεστε, είναι μια δυναμική πολύ σημαντική. Η σημερινή ημερίδα θα δώσει και συμπεράσματα, ώστε αυτά στη συνέχεια να μεταφραστούν σε εφαρμοσμένες δράσεις στο πεδίο της καθημερινότητας της ΕΛΑΣ δίπλα στους ανάπηρους συμπολίτες μας. Και αυτό συνιστά το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛΑΣ και είναι μια από τις πολλές δράσεις που την συγκροτούν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

BEST OF NETWORK

Κορονοϊός: 790 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 10 θάνατοι - Στους 84 οι διασωληνωμένοι

28η Οκτωβρίου: Πώς πληρώνονται όσοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα

Κορονοϊός: Συλλήψεις, ανοιχτά μαγαζιά μετά τις 00.30 και πρόστιμα για μάσκα

Ανάλυση Newsbomb.gr: Ο ρόλος του «μαφιόζου» Ερντογάν - Έτσι δεν χρεοκοπεί η Τουρκία

Αποκάλυψη: Τότε θα γίνει το γενικό lockdown στην Ελλάδα

Οικογενειακή τραγωδία: Αστυνομικός πυροβόλησε και σκότωσε τον αστυνομικό αδερφό του

Αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα: Δείτε πόσα θα πάρετε - Αναλυτικοί πίνακες

Ένοπλες Δυνάμεις: Έτοιμες για ισχυρό πλήγμα στους Τούρκους - Ασφυκτικό μαρκάρισμα

Πρόταση μομφής - Τσίπρας: Να ασκήσετε τώρα το κυριαρχικό μας δικαίωμα για 12 μίλια στην Κρήτη

Νέα πρόκληση από το τουρκικό ΥΠΕΞ: Το Oruc Reis κάνει έρευνες σε τουρκική υφαλοκρηπίδα

Φορολογικές υποχρεώσεις: ΠΡΟΣΟΧΗ! Τι πρέπει να πληρώσουμε έως 30 Οκτωβρίου

Σάλος στα Χανιά: Πόζαρε γυμνή σε μνημείο - Δείτε τις εικόνες