ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΛ.ΑΣ στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία

«Υπάρχει μια σειρά από δράσεις και συνέργειες, οι οποίες σκοπό έχουν να διευκολύνουν τη ζωή των αναπήρων πολιτών, ώστε να μην υπάρχει καμία έκπτωση ως προς τα δικαιώματά τους στην καθημερινότητά τους», τόνισε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα - Σιδηροπούλου.

Η ΕΛ.ΑΣ στην υπηρεσία των ατόμων με αναπηρία

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο της ημερίδας με θέμα «Ο ρόλος και η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καθημερινή ζωή των ατόμων με αναπηρία».

«Η ημερίδα αυτή, κάτω από την ομπρέλα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας αφορά στα άτομα με αναπηρία και την κοινωνική αστυνόμευση», πρόσθεσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Είναι μια σημαντική ημερίδα η οποία δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους με αναπηρία να διευκολύνονται μέσα από τους ενστόλους, δηλαδή τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛΑΣ, με τρόπους λειτουργικούς στην καθημερινότητά τους, όλο το 24ωρο. Για παράδειγμα για τους βαρήκοους έχουμε δράσεις σε σχέση με ένα σύστημα της κινητής τηλεφωνίας, εάν θέλουν να διευκολυνθούν, για παροχή βοήθειας σχετικά με κάποια ανάγκη τους, ώστε να έχουν αμέσως πρόσβαση στην ΕΛΑΣ. Παράλληλα, η Διεύθυνση Τροχαίας παρέχει διευκολύνσεις στους κινητικά ανάπηρους».

Η κ. Παπακώστα - Σιδηροπούλου υπογράμμισε στη συνέχεια, ότι κλήθηκαν τα σχολεία, η εκπαιδευτική κοινότητα, οι γονείς και η Συνομοσπονδία των ατόμων με αναπηρία, ώστε όλο αυτό να λειτουργήσει ως μια διαρκής ομάδα που θα παρέχει δύο ουσιαστικές δράσεις.

«Η πρώτη θα αφορά την διαρκή προσπάθεια της ΕΛΑΣ για να διευκολύνει τους πολίτες με αναπηρία στην καθημερινότητά τους και η δεύτερη τη συμμετοχή της αστυνομίας στην εκπαίδευση των παδιών και των εκπαιδευτικών, ώστε να ενημερώνει γονείς, δασκάλους και παδιά στο πως θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους ανάπηρους συμμαθητές τους ή συμπολίτες τους. Όλο αυτό, αντιλαμβάνεστε, είναι μια δυναμική πολύ σημαντική. Η σημερινή ημερίδα θα δώσει και συμπεράσματα, ώστε αυτά στη συνέχεια να μεταφραστούν σε εφαρμοσμένες δράσεις στο πεδίο της καθημερινότητας της ΕΛΑΣ δίπλα στους ανάπηρους συμπολίτες μας. Και αυτό συνιστά το κοινωνικό πρόσωπο της ΕΛΑΣ και είναι μια από τις πολλές δράσεις που την συγκροτούν».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ