ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς στεφανιογράφο το Αττικό νοσοκομείο

Το μηχάνημα έχει χαλάσει και ήδη έχουν αναβληθεί αρκετές εξετάσεις του αιμοδυναμικού εργαστηρίου. Σύμφωνα με τη διοίκηση, το κονδύλι επισκευής έχει εγκριθεί και αναμένεται ο τεχνικός.

Χωρίς στεφανιογράφο το Αττικό νοσοκομείο

Το μηχάνημα - που είναι και ο βασικός εξοπλισμός του αιμοδυναμικού εργαστηρίου είναι εκτός λειτουργίας εδώ και αρκετές και ήδη οι προγραμματισμένες εξετάσεις είτε μετατίθενται σε άλλες ημερομηνίες είτε οι ασθενείς παραπέμπονται σε άλλα νοσοκομεία. Όσο για τα έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά, και αυτά δρομολογούνται σε άλλα αντίστοιχα εφημερεύοντα τμήματα.

Η διοίκηση ευελπιστεί πως την ερχόμενη εβδομάδα το ζήτημα θα έχει λυθεί και το ΑΙμοδυναμικό θα επαναλειτουργήσει κανονικά.

Το Αττικό νοσοκομείο - που καλύπτει όλη τη δυτική Αττική - είναι εδώ και χρόνια χωρίς μαγνητικό τομογράφο, αφού το μηχάνημα που διέθετε χάλασε και ουδέποτε επισκευάστηκε. Η προμήθεια νέου μηχανήματος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας και ουδείς γνωρίζει πότε θα ξαναποκτήσει το νοσοκομείο μαγνητικό τομογράφο...

Αυτό που όλοι γνωρίζουν είναι πως οι ασθενείς που εισάγονται στα επείγοντα και χρειάζονται μαγνητική τομογραφία παραπέμπονται σε άλλα εφημερεύοντα νοσοκομεία. Αυτό σημαίνει πολλά... δρομολόγια και καθυστέρηση στις διαγνώσεις.

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) καταγγέλλει πως στο Αττικό τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα είναι σε έλλειψη και οι θεραπείες των καρκινοπαθών αναβάλλονται. Η διοίκηση απαντά πως οι καθυστερήσεις δεν ξεπερνούν τη μια ή τις δύο μέρες και συχνά σχετίζονται με το χρόνο παραγγελίας των φαρμάκων.

Μόνιμα τα ράντζα σε κάθε εφημερία

Το Αττικό εφημερεύει ανά τέσσερις μέρες, από τις 8 το πρωί - σε αντίθεση με άλλα μεγάλα νοσοκομεία που ξεκινούν γενική εφημερία στις 2.30 το μεσημέρι. Η διοίκηση παραδέχεται πως η προσέλευση στα επείγοντα είναι τόσο μεγάλη που κάθε εφημερία κλείνει με ράντζα στους διαδρόμους.

3

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, μεγάλες είναι οι ελλείψεις σε προσωπικό: «Οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτών φτάνουν το 40% και υπάρχουν μόνο 4 τραυματιοφορείς στη βάρδια για να εξυπηρετήσουν όλους τους ασθενείς».