ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κρατικό Νίκαιας: Σοβάδες στο... κεφάλι συνοδού νοσηλευόμενου

Σοβάδες από το ταβάνι θαλάμου της ορθοπεδικής κλινικής έπεσαν στο κεφάλι της μητέρας ενός ασθενή. Για κακοτεχνίες και ελλιπή συντήρηση των υποδομών μιλούν οι εργαζόμενοι.

Κρατικό Νίκαιας: Σοβάδες στο... κεφάλι συνοδού νοσηλευόμενου

Η γυναίκαι τραυματίστηκε, ευτυχώς, ελαφρά ενώ δεν υπήρξαν συνέπειες για τους νοσηλευόμενους στον τετράκλινο θάλαμο. Πρόκειται για θάλαμο της Ορθοπειδικής Κλινικής, η οποία στεγάζεται στον τρίτο όροφο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Οι σαβάδες έπεσαν στη διάρκεια της νύχτας ξαφνιάζοντας τη γυναίκα και το γιο της, που είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε ορθοπεδική επέμβαση.

«Η συγκεκριμένη πτέρυγα είχε ανακαινιστεί το 2002 - 2003 και από τότε διαμαρτυρόμασταν για προχειρότητες και κακοτεχνίες. Οι σοβάδες έπεσαν διότι η τεχνική υπηρεσία είχε "ξύσει" το ταβάνι σε άλλα σημεία», αναφέρει στο onmed ο Πάνος Παπανικολάου, νευροχειρουργός και συνδικαλιστής στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εκείνη ήταν και η τελευταία ανακαίνιση που έγινε στη Νίκαια. Με άλλα λόγια, εδώ και 15 χρόνια «δεν έχει γίνει συντήρηση ή ανακαίνιση στις υποδομές του νοσοκομείου, λόγω έλλειψης χρημάτων».

Για το συμβάν διαμαρτύρεται και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία μάλιστα δημοσιοποίησε και σχετικές φωτογραφίες.

6