ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκτός λειτουργίας το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στον Ευαγγελισμό

Στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η καρδιολογική εφημερία του Σαββάτου στον Ευαγγελισμό, αφού το μηχάνημα στο Αιμοδυναμικό εργαστήριο είναι χαλασμένο από την περασμένη Τρίτη.

Εκτός λειτουργίας το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στον Ευαγγελισμό

Το μηχάνημα βγήκε εκτός λειτουργίας μια ώρα πριν αρχίσει η γενική εφημερία της Τρίτης. Έτσι, όσοι ασθενείς έφτασαν στο νοσοκομείο με έμφραγμα που έχρηζε άμεσης αγγειοπλαστικής παραπέμφθηκαν σε άλλα νοσοκομεία.

Το εν λόγω μηχάνημα είναι αυτό με το οποίο γίνονται οι επείγουσες αγγειοπλαστικές (μπαλονάκι - στεντ) και θεωρούνται σωτήριες αν γίνουν τις πρώτες ώρες μετά το έμφραγμα.

Στο Αιμοδυναμικό Εργαστήριο του Ευαγγελισμού διενεργούνται ετησίως πάνω 200 πρωτογενείς αγγειοπλαστικές, περίπου 700 με τοποθέτηση στεντ καθώς και 1500 απλές στεφανιογραφίες.

Ωστόσο, όπως εξηγούν οι καρδιολόγοι του νοσοκομείου το μηχάνημα είναι τόσο παλιό, που χαρακτηρίζεται «end of life», δηλαδή προς... απόσυρση. Έτσι, οι βλάβες είναι συχνές το ίδιο και οι παραπομπές καρδιολογικών ασθενών σε άλλα νοσοκομεία. Η τελευταία βλάβη αναμένεται να φτιαχτεί σήμερα Παρασκεύη ή τη Δευτέρα. Αυτό σημαίνει ότι κατά την εφημερία του Σαββάτου το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας κινδυνεύει για άλλη μια φορά να μην μπορεί να δεχτεί περιστατικά εμφράγματος που χρειάζονται άμεση αγγειοπλαστική, τα οποία θα κατευθυνθούν προς άλλα νοοσκομεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την καθυστέρηση στην αντιμετώπισή τους.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν οι γιατροί, υπάρχει στο νοσοκομείο καινούριγο μηχάνημα το οποίο δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί, αφού δεν έχουν διαμορφωθεί οι χώροι...