ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατρός νοσοκομείου Κεφαλονιάς: Εφημερεύουμε χωρίς παθολόγο!

Τα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου περιγράφει σε έγγραφό του ο παθολόγος Γιώργος Χριστοδουλάκης.

Γιατρός νοσοκομείου Κεφαλονιάς: Εφημερεύουμε χωρίς παθολόγο!

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι «στις 19 Νοεμβρίου το νοσοκομείο Κεφαλονιάς εφημέρευσε χωρίς κανέναν παθολόγο στο πρόγραμμα, ούτε καν σε εφημερία ετοιμότητας». Και αναφέρει ότι «το ίδιο θα επαναληφθεί το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, εάν δεν ληφθεί κάποια μέριμνα».

Καταγγέλλει ότι το νοσοκομείο έχει πληθυσμό αναφοράς 40.000 κατοίκους, αλλά η κλινική και τα επείγοντα διαθέτουν «μόλις δύο μόνιμους επιμελητές, έναν ειδικευόμενο και δύο αγροτικούς ιατρούς εκ των οποίων ο ένας με μερική απόσπαση».

Σύμφωνα με το γιατρό, μεγάλα είναι τα κενά και στα υπόλοιπα τμήματα. «Το μικροβιολογικό τμήμα διαθέτει μόνο μια ειδικευμένη ιατρό, η χειρουργική και ορθοπεδική κλινική λειτουργεί με μία ειδικευόμενη, οι καρδιολόγοι ρισκάρουν συνεχώς ζωές αφού δεν μπορούν να διακομίζουν έγκαιρα και με ασφάλεια τα περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο...»

Όπως περιγράφει «τα παράθυρα του γραφείου μας, αλλά και των θαλάμων νοσηλείας είναι κολλημένα με λευκοπλάστ για να μην μπαίνει η βροχή, ενώ ο διάδρομος είναι γεμάτος λεκάνες αφού η ταράτσα του κτιρίου στάζει. Την ίδια ώρα, το επιστημονικό συμβούλιο του νοσοκομείου καλείται να αποφασίσει ποια είδη ακριβού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού έχουμε ανάγκη, γιατί περισσεύουνε λέει χρήματα από προγράμματα ΕΣΠΑ»!.

Και καταλήγει πως τόσο ο ίδιος όσο και ο δεύτερος παθολόγος σκέφτονται την παραίτηση, αφού αν δεν λυθούν σύντομα τα προβλήματα «δεν θα είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας τα καθήκοντά τους».