ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι οδοντίατροι συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ

Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την οποία έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018, και καλεί τα μέλη της στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Οι οδοντίατροι συμμετέχουν στην απεργία της ΓΣΕΕ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πάνω από 90% των οδοντιάτρων είναι ελεύθεροι επαγγελματίες, «με κύκλο εργασιών που έχει δεχτεί συντριπτικό πλήγμα και οδηγεί διαρκώς στη μετανάστευση, ακόμη και στην οριστική εγκατάλειψη του επαγγέλματος».

Οι οδοντρίατροι υποστηρίζουν οι νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Εργασίας, με τις οποίες οι ασφαλιστικές εισφορές μειώνονται από το 21% στο 13%, «αποδεικνύουν τη μεγάλη αδικία, την οποία υφίσταται από διετίας ο κλάδος, ενώ οι παλινωδίες στο συνταξιοδοτικό εξακολουθούν να θέτουν εν αμφιβόλω την αξιοπιστία του συστήματος και οξύνουν τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητά του».

Εξάλλου, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι συνιστά άδικη μεταχείριση για τους ελεύθερους επαγγελματίες να μην εντάσσονται στην ευνοϊκή ρύθμιση του αφορολογήτου ορίου για τον φόρο εισοδήματος, ενώ ζητά να αλλάξουν ριζικά οι όροι για τη λήψη του επιδόματος ανεργίας από τους ελευθέρους επαγγελματίες, «καθώς οι προϋποθέσεις που ισχύουν σήμερα αποκλείουν σχεδόν το σύνολο των ανέργων οδοντιάτρων».

Η Οδοντιατρική Ομοσπονδία ζητά ακόμη: δημόσια και αναβαθμισμένη οδοντιατρική περίθαλψη για όλους, πραγματική και όχι προσχηματική παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής περίθαλψης από τον ΕΟΠΥΥ, πρόσληψη οδοντιάτρων και την ενίσχυση των δημόσιων υποδομών, ένταξη στη χαμηλότερη κλίμακα του ΦΠΑ (6%) για όλα τα αναλώσιμα και τα φάρμακα του οδοντιατρείου.