ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ζητείται... προσωπικό για τα νέα χειρουργεία και τη ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Η νέα πτέρυγα χειρουργείων παραδόθηκε πριν από λίγες μέρες, όμως για να λειτουργήσει πλήρως απαιτούνται προσλήψεις.

Ζητείται... προσωπικό για τα νέα χειρουργεία και τη ΜΕΘ στο ΑΧΕΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του νοσοκομείου έχει ζητήσει έγκριση για να προσληφθούν 120 άτομα τα οποία θα στελεχώσουν τα νέα χειρουργεία αλλά και τη νέα Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) η οποία είναι υπο κατασκευή και αναμένεται να παραδοθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η καινούρια χειρουργική πτέρυγα περιλαμβάνει 6 αίθουσες που αντικατέστησαν τα 5 παλιά χειρουργεία τα οποία θα ανακαινιστούν και θα γίνουν 4, ώστε το νοσοκομείο να έχει συνολικά 10 χειρουργικές αίθουσες, διπλάσιες δηλαδή από αυτές που είχε μέχρι πρότινος. Αυτό σημαίνει ότι το υπάρχον προσωπικό δεν θα είναι αρκετό για την πλήρη ανάπτυξη του χειρουργικού τομέα και αν δεν υπάρξουν προσλήψεις, έως και οι μισές αίθουσες θα μένουν σε... αχρηστία, όπως συμβαίνει σε πολλά νοσοκομεία της χώρας.

Αντίστοιχα, με την ανακαίνιση της ΜΕΘ, θα προκύψουν επιπλεόν ανάγκες σε προσωπικό, αφού σήμερα το ΑΧΕΠΑ έχει 8 κρεβάτια εντατικής θεραπείας, ενώ όταν θα παραδοθεί το έργο θα έχει 18, εκ των οποίων τα δύο σε χώρο απομόνωσης για ειδικές λοιμώξεις.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει επίσημη απάντηση ως προς την έγκριση των θέσεων που έχουν ζητηθεί, οπότε δεν είναι σαφές αν θα εγκριθούν στο σύνολό τους και αν θα αφορούν μόνιμο προσωπικό ή συμβασιούχους.

Η μια από τις 6 νέες χειρουργικές αίθουσες διαθέτει φορητό αξονικό τομογράφο, ώστε να πραγματοποιούνται απεικονίσεις την ώρα των νευροχειρουργικών επεμβάσεων.

Η πτέρυγα περιλαμβάνει επίσης γραφεία διοίκησης και εγκαταστάσεις κεντρικής αποστείρωσης - πλυντηρίων.