ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν εξέταση για τον hiv από τον Δήμο Αθηναίων

Το rapid test πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, χωρίς ραντεβού, διαρκεί ένα λεπτό.

Δωρεάν εξέταση για τον hiv από τον Δήμο Αθηναίων

«Για πρώτη φορά, σε μια δημόσια κοινωνική δομή, στο Δημοτικό Ιατρείο μας στην Κυψέλη, στην οδό Χανίων, γίνεται η εξέταση rapid test για aids”, δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρουσιάζοντας της δράσεις του δήμου εν όψει της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Aids.

Το rapid test πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, χωρίς ραντεβού, από εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου Κοινωνικής Προληπτικής Ιατρικής. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, γίνεται άμεση παραπομπή σε εξειδικευμένη μονάδα λοιμώξεων. Σε συνεργασία με το AIDS Healthcare Foundation διανέμονται δωρεάν προφυλακτικά και ενημερωτικά φυλλάδια. Σύμφωνα με την υπεύθυνη του Ιδρύματος, Μαριάννα Φωτιάδου,έχουν διανεμηθεί συνολικά πάνω από 30.000 προφυλακτικά.

Στα checkpoints, που έχει δημιουργήσει ο Σύλλογος Οροθετικών Θετική Φωνή, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής 100.000 δωρεάν εξετάσεις για τους ιούς του aids και της ηπατίτιδας B και C.

Με αφορμή την ημερα του aids, δημόσια εξέταση για τον ιό hiv έκαναν ο παρολυμπιονίκης της κολύμβησης Αντώνης Τσαπατάκης και ο ηθοποιός Αλέξανδρος Μπουρδούμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ