ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έως 7 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις του επικουρικού προσωπικού

Η προθεσμία έληγε τις 30 Νοεμβρίου, αλλά λόγω τεχνικών προβλημάτων δόθηκε παράταση.

Έως 7 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις του επικουρικού προσωπικού

Έτσι, οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο μέχρι και την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (και ώρα 24:00) για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/.

Η πλατφόρμα άνοιξε στις 15 Νοεμβρίου, αλλά για αρκετές μέρες ήταν εκτός λειτουργίας. Για... καλό και για κακό, το υπουργείο καλεί τους υποψήφιους να βιαστούν, για να μην κινδυνεύει το σύστημα με... υπερφόρτωση την τελευταία στιγμή.

Το επικουρικό προσωπικό προσλαμβάνεται σε όλες τις κατηγορίες και κλάδους, για την κάλυψη επιτακτικών αναγκών, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις. Ωστόσο, η διαδικασία αυτή δεν αφορά τους γιατρούς.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να διαβάσουν τις οδηγίες που έχουν αναρτηθεί στην εφαρμογή, καθώς έχουν γίνει αλλαγές.

Αίτηση μπορούν να υποβάλουν: όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν για πρώτη φορά στη διαδικασία, εφόσον πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις, όσοι είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδικασία και μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί σε κάποιο φορέα και όσοι είχαν συμμετάσχει στην προηγούμενη διαδιασία αλλά διεγράφησαν επειδή είχαν κάνει λάθος στην αίτηση ή δεν είχαν επισυνάψει όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα καταρτιστούν και θα αναρτηθούν οι νέοι ηλεκτρονικοί κατάλογοι ανά υγειονομική περιφέρεια και θα παραμείνουν σε ισχύ για ένα έτος.

Στο διάστημα αυτό, οι φορείς θα υποβάλουν αιτήματα για κάλυψη θέσεων με τις αντίστοιχες πιστώσεις, και εφόσον αυτά εγκριθούν, θα επιλέγονται επικουρικοί από τους πίνακες, κατά σειρά προτίμησης.

Από το υπουργείο Υγείας μιλούν για «αξιόπιστο και διαφανή μηχανισμό έγκαιρης κάλυψης αναγκών», ενώ τα σωματεία των εργαζομένων στην Υγεία μιλούν για νέα «στρατιά» επικουρικών οι οποίοι θα εργαστούν με εξοντωτικούς ρυθμούς στο υποστελεχωμένο ΕΣΥ, και τελικά δεν θα μονιμοποιηθούν!