ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Affidea στο πλευρό της «Σύμπλευση»

Υποστηρικτής Υγείας των ανθρώπων που παραμένουν στα ακριτικά και απομονωμένα νησιά

Η Affidea στο πλευρό της «Σύμπλευση»

Πενήντα εθελοντές γιατροί και νοσηλευτές της +πλευση βρέθηκαν για τρεις ημέρες στο βορειονανατολικό άκρο του Αιγαίου, στο πλαίσιο της Φθινοπωρινής Αποστολής 2018, προσφέροντας σε 310 κάτοικους 637 δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις, 102 εξετάσεις αίματος, αλλά και ηλεκτρονικό και εκπαιδευτικό εξοπλισμό και υλικά στα σχολεία της Σαμοθράκης.

Αξιοποιώντας την προσήλωση της Affidea στην προσφορά κορυφαίας ποιότητας και υψηλής ακρίβειας εξετάσεων στους κατοίκους των ακριτικών και απομονωμένων νησιών της πατρίδας μας, οι εθελοντές προσέφεραν δωρεάν μικροβιολογικές και βιοχημικές εξετάσεις σε όλους τους κατοίκους, μικρούς και μεγάλους, του νησιού.

Σε αυτή την προσπάθεια είχαν σύμμαχο την Affidea, κορυφαίο πάροχο εξωνοσοκομειακής φροντίδας με πανελλαδικό δίκτυο διαγνωστικών εργαστηρίων, στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι αναλύσεις των δειγμάτων αίματος που συλλέχθηκαν. Τα αποτελέσματα αυτών θα συνεκτιμηθούν από τους γιατρούς της +πλευση που έχουν εξετάσει τους κατοίκους της Σαμοθράκης, και τα τελικά συμπεράσματα θα σταλούν μαζί με τα αποτελέσματα σε κάθε κάτοικο, μέσω του ιατρικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας και στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο του νησιού.

Οι έμπειροι και καταξιωμένοι γιατροί της ομάδας δέχθηκαν σε πολλές περιπτώσεις δεκάδες άτομα ο καθένας, τα οποία εξυπηρετήθηκαν όλα, μέχρι την ολοκλήρωση της λειτουργίας των ιατρείων. Μεταξύ των εθελοντών γιατρών, το «παρών» έδωσε ο επιστημονικός διευθυντής Affidea Ψυχικού και Αντιπρόεδρος της Affidea Ελλάδος Δρ. Νικόλαος Λιάσης, ο οποίος σε ανάρτησή του στα social media ανέφερε χαρακτηριστικά «Μεγάλη η προσέλευση των νησιωτών μας ... Επιστροφή γεμάτη συναισθήματα, συγκίνηση και ευγνωμοσύνη».

Η Affidea, που είναι σήμερα ο μεγαλύτερος πάροχος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ιδιαίτερα διαγνωστικής απεικόνισης και ακτινοθεραπείας στην Ευρώπη (16 χώρες, 245 ιατρικά κέντρα) με πολυετή παρουσία στην Ελλάδα, διαθέτει πιστοποιημένα εργαστήρια κατά το διεθνές πρότυπο ISO 9001, ενώ τα βιοπαθολογικά της εργαστήρια είναι διαπιστευμένα από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (Ε.ΣΥ.Δ.) κατά το ISO 15189, καταξιωμένους ιατρούς και το πλέον σύγχρονο σύστημα τηλεϊατρικής στην Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο με δηλώσεις στο τοπικό ΔΕΛΤΑ TV: https://youtu.be/QMuVQlcAJso