ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ομοσπονδία Διαβήτη: Μην κόβετε το ρεύμα σε οικογένειες διαβητικών

Την προστασία των διαβητικών ασθενών σε περιπτώσεις διακοπής της ηλεκτροδότηση ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

Ομοσπονδία Διαβήτη: Μην κόβετε το ρεύμα σε οικογένειες διαβητικών

Πρόσφατα η ομοσπονδία κατήγγειλε οτι απειλήθηκε με διακοπή του ρεύματος, μονογονεϊκή οικογένεια χαμηλού εισοδήματος, με διαβητικό παιδί.

Με αυτή την αφορμή, η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ έστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, και Περιβάλλοντος όπως και στη ΔΕΗ, ώστε να προστατεύονται τέτοια νοικοκυριά.

Η Ομοσπονδία ενημερώνει πως « η διακοπή είναι εξαιρετικά επικίνδυνή για την υγεία των διαβητικών, διότι η ινσουλίνη πρέπει απαραιτήτως να φυλάσσεται στο ψυγείο και όποια αλλοίωσή της λόγω κακής συντήρησης μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους και, σε ακραίες καταστάσεις, να οδηγήσει ακόμη και σε θάνατο».

Οι εκπρόσωποι των διαβητικών ασθενών αναφέρουν πως «η παρατεταμένη οικονομική κρίση έπληξε τους ανθρώπους με χρόνιες παθήσεις και αναπηρία, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν και να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της χρόνιας πάθησής των ίδιων ή των οικογενειών τους, και παράλληλα θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους».

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ ζητά από τους αρμόδιους να «μην κλείνουν την πόρτα» σε όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Διαβάστε επίσης:

Πού και πώς φυλάσσεται η ινσουλίνη των διαβητικών