ΕΙΔΗΣΕΙΣ

75 ασυνόδευτα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία

75 παιδιά φιλοξενούνται αυτό το διάστημα ασυνόδευτα και κατόπίν εισαγγελικής εντολής στα νοσοκομεία Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».

75 ασυνόδευτα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Πρόκειται για παιδιά που έχουν παραμεληθεί, εγκαταλειφθεί ή κακοποιηθεί σεξουαλικά, σωματικά και ψυχικά. Οι αρμόδιες εισαγγελίες διατάσσουν την απομάκρυνση από την οικογένεια και την εισαγωγή τους για προληπτικό έλεγχο ο οποίος ολοκληρώνεται σε μερικές μέρες, αλλά τα παιδιά παραμένουν στα νοσοκομεία, αφού δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προνοιακές δομές για να τα υποδεχτούν!

Έτσι, τα παιδιά μένουν για μεγάλο διάστημα στους νοσηλευτικούς θαλάμους, με το λιγοστό προσωπικό να αδυνατεί να τους προσφέρει την κατάλληλη φροντίδα, παράλληλα με την περίθαλψη των άρρωστων παιδιών.

Το θέμα αναδεικνύουν οι ειδικευόμενοι γιατροί της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής του «Αγία Σοφία», οι οποίοι καλούν τη διοίκηση του νοσοκομείου, τους εισαγγελείς ανηλίκων και τους αρμόδιους υπουργούς να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Οι ειδικευόμενοι αναφέρουν πως καταγράφονται και περιστατικά βίας: «Πριν από μερικές εβδομάδες γονέας παιδιού, που νοσηλευόταν κατόπιν εισαγγελικής εντολής, επιτέθηκε με μαχαίρι κατά εργαζόμενου στην ασφάλεια του νοσοκομείου. Επίσης, την περασμένη εβδομάδα, δύο αδέλφια που νοσηλεύονται κατόπιν εισαγγελικής εντολής στην πανεπιστημιακή κλινική, επιτέθηκαν φραστικά και σωματικά κατά των νοσηλευτών και των ειδικευομένων της κλινικής. Μάλιστα, για τη διαχείριση της κατάστασης κλήθηκε και η αστυνομία».

Εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα δεκάδες ασυνόδευτα παιδιά στα παιδιατρικά νοσοκομεία, η Επιτροπή ειδικευόμενων ιατρών της Α’ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής, προχώρησαν σε στάση εργασίας σήμερα το πρωί μέχρι τις 11:00 το πρωί, και συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Η Επιτροπή ειδικευόμενων ιατρών της Α΄ Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής προειδοποιεί με κινητοποιήσεις.