ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κατέληξε το αγοράκι που βρέθηκε δεμένο στο λαιμό με το λουρί του σκύλου

Νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού.

Κατέληξε το αγοράκι που βρέθηκε δεμένο στο λαιμό με το λουρί του σκύλου

Σύμφωνα με ενημέρωση από το γραφείο τύπου του υπουργείου Υγείας, το 6χρονο αγόρι - που βρέθηκε δεμένο με το λουρί και σε κατάσταση ασφυξίας - υπέκυψε.

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 18 Δεκεμβρίου, στο σπίτι του παιδιού στο Φάληρο. Σύμφωνα με πληροφορίες, την αστυνομία ειδοποίησε η μητέρα του παιδιού η οποία φέρεται να δήλωσε ότι βρισκόταν στην κουζίνα χωρίς να αντιληφθεί τι συμβαίνει, και όταν πήγε στο δωμάτιο βρήκε το παιδί χωρίς τις αισθήσεις του.

Όπως ανακοινώθηκε, το παιδί διακομίστηκε με το ΕΚΑΒ στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών χωρίς σφυγμό και απνοϊκό. Ύστερα από 35 ολόκληρα λεπτά ανάνηψης, ανέκτησε καρδιακό ρυθμό και εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας διασωληνωμένο με βαρύτατη κλινική εικόνα και πολυοργανική ανεπάρκεια.

Έγινε αξονική τομογραφία εγκεφάλου και αυχενικής μοίρας η οποία έδειξε ανοξική εγκεφαλοπάθεια, ενώ ο υπερχογραφικός έλεγχος αποκάλυψε παθολογικά ευρήματα από ήπαρ, σπλήνα, έντερο και νεφρούς..

Το πρωί της Τετάρτης, το παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε εκ νέου ανάνηψη αλλα παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το παιδί δεν τα κατάφερε.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας δεν έκρινε σκόπιμη τη σύλληψη των γονέων του παδιού - ο πατέρας φέρεται να βρισκόταν στη δουλειά την ώρα του συμβάντος.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως οι μέχρι στιγμής ενδείξεις συνηγορούν υπέρ του ατυχήματος. Το παιδί φέρεται να έπαιζε με το λουρί του σκύλου το οποίο κρέμασε σε ένα καρφί, έβαλε μέσα το λαιμό του και στη συνέχεια δε μπορούσε να απεγκλωβιστεί. Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται.