ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τι ζητούν οι γιατροί για εισφορές και ληξιπρόθεσμα

Τα αιτήματα συζητήθηκαν σε συνάντηση εκπροσώπων του ιατρικού συλλόγου Αθηνών, με τον υποδιοικητή του ΕΦΚΑ. 

Τι ζητούν οι γιατροί για εισφορές και ληξιπρόθεσμα

Όπως ενημερώνει ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας (ΙΣΑ), οι γιατροί ανέφεραν ότι πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα κάθε γιατρού που έχει συμπληρώσει 40 χρόνια ασφάλισης να καταβάλει το 50% των εισφορών, μετά από αίτησή του, ανεξάρτητα από το χρόνο συμπλήρωσης των 40 ετών.

Σύμφωνα με το επιχείρημα των γιατρών, «γίνεται αυθαίρετη ερμηνεία του σχετικού νόμου και παραβιάζεται η αρχή της ισότητας», ειδικά για τους γιατρούς που είτε ως στρατιωτικοί ιατροί, είτε ως πανεπιστημιακοί ιατροί, είτε ως γιατροί του ΕΣΥ, τις περισσότερες φορές υποχρεώνονται σε αποχώρηση από την υπηρεσία τους, πριν συμληρώσουν 40 χρόνια ασφάλισης.

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ ζήτησαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που αφορούν παροχές προς ασφαλιστικούς φορείς οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ, να εξοφληθούν πριν την καταληκτική προθεσμία του νόμου (31/12/2019) και κατά προτεραιότητα δεδομένου ότι για πολλές από αυτές έχουν εκδοθεί τα απαραίτητα παραστατικά και έχουν ήδη φορολογηθεί χωρίς να έχουν εισπραχθεί.

Ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ Δημήτρης Τσακίρης, δεν έδωσε συγκεκριμένες απαντήσεις, αλλά δεσμεύθηκε να εξετάσει και τα δύο θέματα.