ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, συμπλήρωσε 7 χρόνια λειτουργίας

Επτά χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στο συνάνθρωπο, συμπλήρωσε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού Αποστολή, της Αρχιεπισκοπής.

To Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, συμπλήρωσε 7 χρόνια λειτουργίας

Περισσότεροι από 69 εθελοντές γιατροί, 23 ειδικοτήτων, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ιατρείο, με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 200 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια. Οι εθελοντές εξετάζουν τους ασθενείς, σε τακτικά ραντεβού παρέχοντας υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας.

Στα επτά χρόνια της λειτουργίας του, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 70.000 ιατρικές επισκέψεις. Συνολικά έχουν διατεθεί περισσότερα από 3 εκατομμύρια κουτιά με φάρμακα σε φορείς ή μεμονωμένους ασθενείς.

Κατά μέσο όρο, καθημερινά 100 ασθενείς επισκέπονται το Ιατρείπ, ενώ χορηγούνται 300 - 400 φάρμακα. Παράλληλα το Ιατρείο, στηρίζει τις Δομές Φιλοξενίας Προσφύγων, παρέχοντας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε δεκάδες πρόσφυγες που το επισκέπτονται.

Επίσης στηρίζει 22 Δήμους σε όλη την χώρα, με Κοινωνικά Ιατρεία και Κοινωνικά Φαρμακεία, συνεργάζεται με 33 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και 26 Μητροπόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης έχει αποστείλει φάρμακα σε Δημόσια νοσοκομεία, Αγροτικά ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Προνοιακά Ιδρύματα και Σωφρονιστικά καταστήματα, σε όλη την Ελλάδα.

«Το Ιατρείο ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από επτά περίπου χρόνια και μέσα σε αυτό το μικρό χρονικό διάστημα, έγινε το καταφύγιο για εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας . Παλέψαμε για να στηρίξουμε τις δομές του Δημόσιου Συστήματος Υγείας που καταρρέουν από την οικονομική κρίση και τις αποτυχημένες κυβερνητικές πολιτικές. Δυστυχώς η πολιτεία υποχωρεί διαρκώς στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και δεν μπορεί πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Με ορμητήριο την Αθήνα αυτά τα 7 χρόνια, φτάσαμε στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας. Από το νοτιοανατολικότερο σημείο της Ευρώπης, το Καστελόριζο, μέχρι το βορειότερο σημείο της Ελλάδας, στον Έβρο, δίνουμε ελπίδα και ανακούφιση στους κατοίκους των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών της ελληνικής επικράτειας. Στους συνανθρώπους μας, που αποκομμένοι από την κεντρική διοίκηση, βιώνουν την αδιαφορία και την εγκατάλειψη. Για όλο αυτό το έργο είμαστε υπερήφανοι. Η Αττική έχει το δικό της πρότυπο Κοινωνικό Ιατρείο και το έργο του απλώνεται σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχουν συνάνθρωποι που μας έχουν ανάγκη», σχολίασε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.