ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε σύγχυση οι νεφροπαθείς της περιφέρειας για το διατροφικό επίδομα

Από 1/1/2019, το επίδομα δεν θα δίνεται από τις περιφέρειες, αλλά από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Σε σύγχυση οι νεφροπαθείς της περιφέρειας για το διατροφικό επίδομα

Ενημέρωση για τρόπο με τον οποίο θα καταβάλλεται το διατροφικό επίδομα από το νέο έτος ζητά ο Σύλλογος Νεφροπαθών Φθιώτιδας.

Σύμφωνα με το Σύλλογο, «σε Αθήνα, Θεσσαλονικη και Πάτρα έχει αρχίσει πιλοτικά η πληρωμή από τον ΟΠΕΚΑ. Όμως δεν υπάρχει ενημέρωση για το πώς οι δικαιούχοι νεφροπαθείς στην υπόλοιπη χώρα θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα». Οι νεφροπαθείς της Φθιώτιδας δεν αποκλείουν να υπάρξουν καθυστερήσεις στις πληρωμές, εφόσον δεν αποσαφηνιστεί έγκαιρα η νέα διαδικασία καταβολής. Ζητούν, λοιπόν, αναλυτική ενημέρωση από τους αρμόδιους και διεκδικούν απρόσκοπτη καταβολή του διατροφικού επιδόματος το οποίο έχει οριστεί στα 362 ευρώ το μήνα.

Το θέμα έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταικούρας, ο οποίος κατέθεσε αναφορά προς τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Ο βουλευτής ζητά από τους αρμόδιους υπουργούς να αξιολογήσουν το ζήτημα και να ενημερώσουν λεπτομερώς.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών, είχαν κατανεμηθεί στις περιφέρειες της χώρας περίπου 5,4 εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή του διατροφικού επιδόματος σε νεφροπαθείς μεταμοσχευμένους ή αιμοκαθαιρόμενους, σε μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος, πνευμόνων και μυελού των οστών καθώς και σε αλλοδαπούς και ομογενείς νεφροπαθείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ