ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεργασία τριών φορέων για τους ελέγχους των τροφίμων

Το σχετικό πρωτόκολλο υπογράφηκε ανάμεσα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον ΕΦΕΤ και την Περιφέρεια Αττικής.

Συνεργασία τριών φορέων για τους ελέγχους των τροφίμων

Κατά την υπογραφή του πρωτοκόλλου, οι εκπρόσωποι των τριών φορέων τονισαν ότι ήδη έχουν φανεί τα αποτελέσματα της συνεργασίας στο πεδίο των ελέγχων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, το 2018 οι έλεγχοι από τον Ενιαίο Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) στην Περιφέρεια Αττικής ξεπέρασαν τους 3.000, ενώ δεκαπλάσιοι (35.000) ήταν οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Περιφέρειας.

Όπως αναφέρθηκε, η συμμόρφωση των ελληνικών επιχειρήσεων, τα τελευταία χρόνια, αγγίζει το 96%.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε ότι υπάρχει συνέργεια και με το υπουργείο Υγείας. Επίσης, δήλωσε ότι «ο παραγωγός οφείλει να παράγει καλά ποιοτικά προϊόντα, που θα φτάνουν έτσι στον καταναλωτή, αλλά από την άλλη πλευρά θα πρέπει να απολαμβάνει μια τιμή που θα του επιτρέψει να συνεχίσει να επιβιώνει και να απολαμβάνει μια ζωή αξιοπρεπή και να επιτρέψει να συνεχίσει να παράγει ποιοτικά προϊόντα, όχι σε βάρος της ποιότητας όχι σε βάρος της διαβίωσής του».

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υποστήριξε πως πρόκειται για ένα υπόδειγμα συνεργασίας από το «οποίο πρέπει να μάθουμε ότι όλοι μπορούμε να συνεργαζόμαστε».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ, Πολυχρόνη Πολυχρονίου, «οι ελληνικές επιχειρήσεις επενδύουν στην ποιότητα των τροφίμων αλλά και οι εργαζόμενοι έχουν αποκτήσει σχετική κουλτούρα».